Turizam

Turistička ponuda Crne Gore na Beogradskom manifestu

Ovogodišnja “roadshow” kampanja koja ima za cilj da turističku ponudu Crne Gore približi turistima susjednih zemalja započela je predstavljanjem na Beogradskom manifestu, koji se održava  od 25. do 27. maja, na Kalemegdanu.
Turistička ponuda Crne Gore na Beogradskom manifestu
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke agencije (NTO), kampanja “Uvijek drugačija” privlači pažnju mnogobrojnih posjetilaca koji imaju priliku da se upoznaju sa novitetima u ponudi u ovoj sezoni, cijenama, manifestacijama i raznovrsnim aktivnostima koje ih očekuju širom naše zemlje.

Na izložbenom prostoru NTO Crne Gore predstavljaju se Turističke organizacije Ulcinja, Bara, Budve, Kotora, Tivta, Herceg Novog i Podgorice, organizatori “Bedem Fest” i “Sea Dance” festivala, kompanija “13. Jul Plantaže”, maslinari i vinari iz Bara, Suveniri Crne Gore.

U okviru centralne festivalske bine tokom Beogradskog manifesta biće održana promocija festivala “Guitar Art” i “Operosa” koji se održavaju u Herceg Novom, kao i prezentacija video materijala Turističke organizacije Podgorice. U organizaciji Turističke organizacije Budva sjutra će biti održan defile Gradske muzike Budve Knez Mihajlovom ulicom i mini koncert na izložbenom prostoru Crne Gore, kao i koktel za medije i zvanice iz kulturnog i javnog života Beograda. 

Posebna pažnja posvećena je promociji gastronomskih manifestacija. Posjetioci su u prilici da degustiraju crnogorski sir i pršutu, ruštule, priganice, masline i proizvode kompanije “13. Jul Plantaže”. Tokom Manifesta na izložbenom prostoru Crne Gore priređen je bogat program animacije za najmlađe posjetioce.

Procjena je da će ovogodišnji festival privući oko 80.000 posjetilaca tokom tri dana trajanja.

Nakon Beogradskog manifesta ponuda će biti predstavljena u Kragujevcu 29. maja,  Čačku 30.maja i Subotici 31.maja, a zatim slijedi promocija na tržištu Bosne I Hercegovine.

Portal Analitika