Politika

Jelušić: Bilbordi u Budvi štetni, oni su privatna stvar DF-a

Višedecenijski model ponašanja nekadašnje vlasti u Budvi, dovoljan je da trajno podgrijava kolektivnu frustraciju i u najmanju ruku ravnodušnost, ako ne i mržnju prema vlastitoj državi gdje pritom na jednoj strani stoje čeljusti pune Crne Gore i prljavih para a na drugoj anahroni bilbordi koji su ovih dana osvanuli u Budvi, saopštila je predsjednica budvanskog odbora URA Božena Jelušić.
Jelušić: Bilbordi u Budvi štetni, oni su privatna stvar DF-a
Portal AnalitikaIzvor

Povodom stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata, predsjednik Skupštine Opštine Budva Đorđije Vujović iz Demokratskog fronta (DF) osnovao je "Odbor za proslavu stogodišnjice oslobođenja Budve u Prvom svjetskom ratu" što kako tvrdi Jelušić gradska Komisija za Statut i propise nije usvojila.

“Predsjednik Vujović nije imao pravo da donosi Odluku o obilježavanju, Komisija za Statut i propise je to jednoglasno konstatovala. Ovo je očito privatna stvar DF-a, bez dogoora i konsenzusa. Ovakav potez nanosi ozbiljnu štetu koaliciji na vlasti, osobito krajnje problematičnim konstruktima poruke i u okruženju suđenja za državni udar”, istakla je Jelušić.

Ona tvrdi da ovakve godišnjice postaju pravi „praznici propadanja“ prilikom čega jedna grupacija prvo beskrupulozno naplati patriotizam, a usput pomogne da u gradove pobjednički umarširaju mafijaški klanovi i tranzicioni dobitnici što sigurno vodi tome da se običnom građaninu ogadi takvo nemoralno i vulgarno crnogorstvo što kod druge grupacije izaziva istu nacionalističku retoriku i djelanje.

“Ljekovita promjena vlasti u Budvi napunila je opštinski budžet i posvjedočila o razmjerama ranijih zloupotreba. Ali je očito teško izmijeniti kontraproduktivne modele ponašanja nakon samo jednog izbornog ciklusa”, zaključuje predsjednica odbora URA u Budvi.

 

Portal Analitika