Košarka

Dejvis i Holidej "počistili" Portland, Filadelfija na korak do polufinala

Košarkaši Nju Orleans Pelikansa prvi su izborili drugu rundu plej-ofa NBA lige, odnosno polufinale Zapadne konferencije.
Dejvis i Holidej "počistili" Portland, Filadelfija na korak do polufinala
Portal AnalitikaIzvor

Pelikansi su pobjedom 131:123 "počistili" Portland Trejlblejzerse sa 4-0 u seriji.

Četvrti meč serije obilježili su Entoni Dejvis i Džru Holidej koji su zajedno postigli 88 poena, čime su izjednačili rekord Džo Džoa Vajta i Džona Havličeka po broju poena nekog tandema u plej-ofu.

Dejvis je ostvario rekord franšize sa 47 poena uz 11 skokova, od čega je 33 ubacio u drugom poluvremenu, a 12 u posljednjih pet minuta.

Holidej ga je pratio sa 41 poenom uz osam asistencija, Etvan Mur je dodao 14, dok je Ražon Rondo ubacio sedam uz 16 proigravanja i sedam uhvaćenih lopti.

Nemoćnom Portlandu, prvom trećem "nosiocu" koji je eliminisan u prvoj rundi plej-of još od Denver Nagetsa 2013. nije pomoglo ni 38 poena Si Džeja Mekaluma, koga je najbolje pratio Al-Frauk Aminu sa 27.

Demijen Lilard je ubacio za njega skromnih 19 uz šest asistencija i pet skokova, dok je Jusuf Nurkić ostvario dabl-dabl sa 18 poena i 11 uhvaćenih lopti.

 

Košarkaši Filadelfija 76ersa pobijedili su Majami Hit 106:102 na Floridi i poveli 3-1 u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Meč je obilježio Ben Simons koji je postao prvi ruki još od Medžika Džonsona 1980. godine koji je ostvario tripl-dabl u plej-of utakmici.

Simons je predvidio Sikserse sa 17 poena, 13 skokova i deset asistencija, a imao je i četiri ukradene lopte.

Najbolje ga je pratio veteran Džej Džej Redik sa 24 poena, a 14 je dodao Džoel Embid uz 12 uhvaćenih lopti.

Dario Šarić je postigao 11 uz osam skokova, dok su po deset poena dodali Robert Kovington, Ersan Iljasova i Marko Belineli.

Majami je predvodio Dvejn Vejd sa 25 poena, Goran Dragić je ubacio 20, 15 je dodao Džejms Džonson uz osam skokova, dok je Hasan Vajtsajd zabilježio po 13 poena i uhvaćenih lopti.

Siksersi će šansu da "zatvore" seriju imati u utorak u Filadelfiji.

 

Zaostatak u seriji na 2:1 u Zapadnoj konferenciji smanjila je Minesota, koja je protiv Hjustona slavila 121:105.

Prrednost na zapadu ima i Juta, koja je u trećem meču savladala Oklahomu 115:102.

Portal Analitika