Društvo

Električna vozila nova turistička ponuda Cetinja

Turistička ponuda Prijestonice Cetinje obogaćena je sa dva električna vozila, u vrijednosti od oko 46 hiljada eura. Vozila su dijelom finansirana od donacija UNDP i Prijestonice Cetinje, a prva probna vožnja održana je danas.
 Električna vozila nova turistička ponuda Cetinja
cetinjskilist.comIzvor

Cilj nabavke vozila je poboljšanje turističke ponude grada i smanjenje CO2, odnosno štetnih izduvnih gasova, kazao je za RTV Cetinje menadžer Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Marko Vujanović.

“U ponudi su dva električna vozila od kojih je jedno vozilo sa prikolicom. Njihova vrijednost iznosi oko 46 hiljada, dijelom su sredstva od donacija UNDP-a. Uglavnom, u pitanju je projekat Prijestonice i UNDP-a, unapređenje turističkog saobraćaja u našem gradu”, pojasnio je Vujanović.

vozila2

Njihova osnovna namjena, dodao je on, biće u toku ljetnje turističke sezone, kako bi svim turistima i posjetiocima koji budu boravili na Cetinju, bio omogućen panoramski obilazak grada.

“Danas smo imali i prvu probnu vožnju, gosti su nam bili iz Italije i bili su prezadovoljni. Vrijeme je bilo perfektno, sve je proteklo u najboljem redu i nadamo se uspješnoj turističkoj sezoni i brojnim aktivnostima koje je.Turistička organizacija počela u tom predsezonskom dijelu”, kazao je Vujanović.

 

Portal Analitika