Društvo

Dječji proljećni vikend

Manifestacija Dječji proljećni vikend 2018, pod sloganom Mirisi i boje, biće održana danas i sjutra u šoping centru Delta city.
Dječji proljećni vikend
Mina biznis/Portal AnalitikaIzvor

Kako su saopštili organizatori, na manifestaciji će učestvovati preko 1,5 hiljada mališana iz svih krajeva Crne Gore, koji dolaze iz pedesetak institucija i organizacija koje rade sa djecom.

Pripremljen je cjelodnevni program, tokom kojeg će se predstaviti veliki broj vrtića i osnovnih škola, plesnih klubova, glumačkih sekcija, malih pjevača, plesača i glumaca.

Prema riječima organizatora, osim zabavnog pripremljen je i bogat edukativni program.

»Tako će Nacionalni parkovi Crne Gore imati radionicu pod sloganom „O prirodi brinite i Planetu čuvajte“, u okviru koje će biti organizovan kviz, a spremni su i pokloni. Mališani će uz pomoć Ministarstva poljoprivrede učiti o proizvodnji hrane, a ove godine akcenat je na kupovini domaćih proizvoda«, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će interesantna biti i kreativna radionica koju organizuje Pošta Crne Gore pod sloganom “Napravi kovertu, pošalji pismo“.

Osim toga, Go Globe organizovaće jezičke radionice u okviru kojih će biti podijeljeni besplatni kursevi stranih jezika.

»Zadovoljstvo nam je i da najavimo da će naši prijatelji iz Helen Doron organizacije, ohrabreni prošlogodišnjim pozitivnim odzivom, tokom oba dana manifestacije na svom štandu prikupljati donacije u knjigama koje su namijenjene za Resursni centar za sluh i govor u Kotoru“, saopštili su organizatori.

Oni su pozvali sve da pokažu humanost i donesu po knjigu.

Svi programi na Dječjem proljećnom vikendu su besplatni.

Portal Analitika