Politika

Podgorici potrebna politička promjena na građanskom konceptu

Predsjedništvo SDP-a je na današnjoj sjednici, analizirajući rezultate predsjedničkih izbora, izrazilo zadovoljstvo podrškom građana kandidatkinji SDP na ovim izborima dr Draginji Vuksanović, uz sigurnost da će ideja promjena koju je Vuksanović personifikovala biti osnažena i u narednim izbornim ciklusima.
Podgorici potrebna politička promjena na građanskom konceptu
Izvor

"Rezultat od 8.2% ili 27.441 glasa pokazuje snaženje političke platforme SDP-a o neophodnosti promjena zasnovanih na jačanju države, borbi za poboljšanje standarda građana, jasnom evropskom putu naše zemlje i izgradnji Crne Gore kao suštinskog građanskog društva. Istovremeno, ne možemo biti zadovoljni ukupnim rezultatima izbora, jer su produžili autokratiju vlasnika DPS-a, ovaj put uz dokumentovane zlouptrebe koje su se našle i u izvještaju misije OEBS/ODIHR. Ne može se govoriti o slobodnim i fer izborima ukoliko u tom izvještaju stoje ocjene o institucionalnom favorizovanju Đukanovića ili kredibilni izvještaji o kupovini glasova", saopšteno je Portalu Analitika sa sjednice Predsjedništva SDP-a.

Kako se dodaje, "sa žaljenjem konstatujemo da ideje SDP-a oko koncepta opozicionog nastupa i organizovanja u susret ovim izborima nijesu bile prihvaćene, a rezultat toga je nesnalaženje dijela opozicionih lidera u  aktuelnom političkom momentu, što pokazuju i rezultati izbora".

-Predsjedništvo SDP je u susret lokalnim izborima u 11 crnogorskih opština donijelo odluku o tome da se na njima nastupi u skladu sa odlukama lokalnih opštinskih odbora, uz ocjenu da je u Podgorici neophodno formirati širok građanski savez za promjene, koji bi pored naše partije sačinjavali drugi opozicioni politički subjekti, pojedine manjinske stranke i ugledni nezavisni intelektualci. Podgorici je potrebna politička promjena na građanskom konceptu koja će omugućiti razvoj po mjeri svih gradjana Glavnog grada, a ne otuđene partijske elite i privilegovanih pojedinaca", navodi se u saopštenju.

Portal Analitika