Košarka

Za trofej OŠ Vuk Karadžić i Dragiša Ivanović

Finalnom utakmicom, između osnovnih škola "Vuk Karadžić" i "Dragiša Ivanović", poslije pola godine i 48 odigranih mečeva, sjutra će biti završena prva sezona Bemax lige osnovnih škola Podgorice u košarci za djevojčice.
Za trofej OŠ Vuk Karadžić i Dragiša Ivanović
Portal AnalitikaIzvor

Organizatori takmičenja saopštili su da je liga okupila više od 200 djevojčica iz 14 škola, 12 iz Podgorice i po jedna iz Gradskih opština Tuzi i Golubovci.

Ekipe su u prvoj fazi takmičenja bile podijeljene u dvije grupe po sedam, nakon čega su početiri najuspješnije izborileplasman u četvrtfinale.

Predstavnik sponzora takmičenja, kompanije Bemax, Dejan Feratović, kazao je da su prepoznali značaj tog projekta i maksimalno podržali Ligu osnovnih škola za djevojčice. 

"Sa zadovoljstvom mogu da kažem da naša kompanija već neko vrijeme daje ogromnu podršku sportu, a s obzirom da smo sponzori dva najbolja ženska košarkaška kluba u Crnoj Gori, smatrali smo značajnim da podržimo ovu akciju. S obzirom da je tokom ove lige, koja je trajala od novembra, prošlo više od 200 djevojčica, da je većina prvi put osjetila čari košarke i da je dosta njih odlučilo da počne da trenira, jasno je da smo uspjeli u svom cilju, a to je popularizacija ženske košarke", kazao je Feratović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da su se trudili da se djevojčice zaista osjećaju kao profesionalci.

"Iz tog razloga su utakmice i igrane u dvorani gdje igraju seniorke Budućnost Bemaxa, a obezbijedili smo za sve učenike kompletnu opremu u vidu dresova i trenerki", kazao je Feratović.

OŠ "Dragiša Ivanović" jedina je u tom takmičenju bez poraza. 

Ekipa iz podgoričkog naselja Zlatica, koju sa klupe predvodi profesorica Jasna Lješković, bio je maksimalan u grupi A, u četvrtfinalu bio je bolji od OŠ 21.maj, a u polufinalu od OŠ "Pavle Rovinski". 

U grupi su, na startu takmičenja, pobijedili i rivala u finalu, OŠ "Vuk Karadžić" 32:28.

"Odigrali smo dobro u dosadašnjem dijelu takmičenja i napredovale iz utakmice u utakmicu. Drago mi je što su i neke djevojčice koje nijesu trenirale košarku ušle u ovaj sport. Očekujem još jedan dobar meč i naravno pobjedu. Imamo veliki motiv i želimo da trijumalno završimo ligu", kazala je plejmejker Marija Marinković.

OŠ "Vuk Karadžić" u grupi je doživjela dva poraza. 

Izgubila je i od OŠ "Maksim Gorki", a plasman u četvrtfinale izborila je tek u posljednjem kolu grupne faze.

U četvrtfinalu savladala je OŠ Štampar Makarije", a u meču za finale OŠ "Maksim Gorki".

"Biće teško igramo protiv jedine ekipe koja je bez poraza, ali vjerujem da možemo do pobjede, kazala je kapiten ekipe iz podgoričkog naselja Zabjelo, Teodora Pavićević.

On je naglasila da očekuje osvetu za poraz na startu.

"Veći dio meča bili smo u egalu, ali smo u finišu posustale. Sada se nadam da ćemo slaviti. Liga mi je mnogo koristila da napredujem, da steknem samopouzdanje i drago mi je što sam uticala na moje drugarice iz škole koje nijesu bile zainteresovane za košarku da počnu da treniraju. Ovo je veliko iskustvo za sve nas i hvala kompaniji Bemax što nam je omogućila sve ovo", kazala je Pavićević.

Finalni meč u dvorani sportsko kulturnog centra Univerziteta Cre Gore počeće u 17 sati.

Uoči finala biće odigran meč za treće mjesto, između OŠ "Pavle Rovinski" i "Maksim Gorki" (15.15). 

Saopšteno je da će kompanija Bemax pobjedničku ekipu nagraditi učešćem na sedmodnevnom ljetnjem kampu u Crnoj Gori.

Foto: Mina

Portal Analitika