Komentar

KOKOLJ: Đukanović je Ronaldo sa brojem sedam

Zar sedmica na leđima virtuoznog Kristijana - na fudbalskom - i nepobjedivi Milo na političkom "terenu" (iliti posljednji na spisku predsjedničkih kandidata) ne podsjećaju na izvjesnu koincidenciju, zapravo  pleonazam, iste cifre? Stoga, hajde da se malo poigramo - što u metaforama što faktografski - sa brojem SEDAM.
KOKOLJ: Đukanović je Ronaldo sa brojem sedam
Bratsilav Kokolj
Bratsilav KokoljAutor
Portal AnalitikaIzvor

Piše: Bratislav KOKOLJ

 U Biblijskom kontekstu - sedmica aludira na SEDAM smrtnih grehova.  Filmofili, pak, namah se prisjete sjajnog, nezaboravnog filma Akira Kurosave - "SEDAM samuraja". Religiozni i prestrašeni - zadrhte od pomena tamo nekog SEDMOG kruga pakla, dok armija onih što, uporno i iluzorno, plaćaju žestok porez svom "zaludnjem optimizmu" - sanjajući SEDMICU na svom tiketu u loto-prognozama...

Eto, to su te "fore i metafore". A realan život, rasuđivanje, postupanje i odlučivanje - samo đekad sedmicu dovodi u kontekst pozitivne koincidencije.

Stoga, u konkluziji - da opetujemo naslov: Milo i Kristijano. Jeste slučajnost, ali i stvarnost: broj sedam, POTONJI na spisku, a PRVI i nepobjedivi u političkom prosedeu ove neobične  priče.

Ergo, /M.Đ./ biva pobjednikom i predsjednikom, a mega-maestro loptanja /K.R./ sa nepromjenljivom sedmicom upućeni to dobro znaju/ da kraljevski REAL bez njega nebi nikad bio ono što jeste: bastion i šampion. Uostalom, to upućeni dobrano znaju: velemaestro fudbala ni za živu glavu nit' za koje milione - nebi obukao nijedan i ničiji dres - ako na leđima nije ispisana ta "njegova" famozna SEDMICA.

 

Portal Analitika