Abiznis

Golubović: Za problem kriva inertna opštinska vlast

Za problem Mediteranske ulice u Budvi ipak nijesu krivi investitori okolnih objekata već krajnje inertne opštinske službe - kazala je Pobjedi direktorica kompanije ,,Alart centar – Budva – CG“ Ana Golubović. Ova kompanija gradi projekat Porto Budva, a Golubović ističe da lokalna vlast nije u stanju dvije godine da sagleda problem i da ga kvalitetno riješe na dobrobit svih građana, već sve probleme, uključujući i rekonstrukciju i sanaciju Mediteranske ulice neodgovorno i paušalno prebacaju na izgradnju luksuznog kompleksa Porto Budva.
Golubović: Za problem kriva inertna opštinska vlast
N.K.
N.K.Autor
PobjedaIzvor

- Kada je u pitanju Mediteranska ulica, ona je kao i mnoge u Budvi morala znatno ranije biti predmet rekonstrukcije jer svojim defleksijama, ulegnućima, smještajem instalacija u njenom trupu i veoma lošim sanacijama tih radova, kolotrazima i sl. ne samo na potezu duž gradilišta Porto Budva, već cijelom njenom dužinom, ugrožava normalno funkcionisanje saobraćaja i odvodnju voda sa kolovozne površine - kazala je Golubović.

A kako je riješena odvodnja voda Mediteranskom ulicom u vrijeme obilnih kiša, kako ističe naša sagovornica, najbolje znaju stanovnici Budve kada se tom ulicom jedino čamcem može proći.

-  U februaru ove godine bez osnova obustavljen je saobraćaj i zatvorena Mediteranska ulica samo u dijelu pored gradilišta kompleksa Porto Budva i negativnom kamanjom opštinske vlasti širena je dezinformacija da su obustavljeni radovi na ovom gradilištu - kazala je Golubović dodajući da bez obzira na neistine i negativnu kampanju, investitor uspješno prodaje i nastavlja radove po planiranoj dinamici.

porto-budva

- Rekonstrukciju dijela Mediteranske ulice investitor je o svom trošku sanirao za dobrobit građana i predstojeće turističke sezone i ako u tom dijelu Opština i dalje nije završila svoju obavezu i napravila novi atmosferski kanal - poručila je Golubović.

Podsjećamo da je saobraćaj u dijelu Mediteranske, od Ulice 13. jula do Ulice Mila Milunovića bio obustavljen, po nalogu inspekcije od 7. februara zbog pukotina koje su se pojavile sredinom kolovoza. Na zahtjev lokalne uprave, Građevinski fakultet Univerziteta Crne Gore uradio je u međuvremenu elaborat u kojem je saopšteno stanje sporne lokacije i preporučene mjere koje treba preduzeti.

Ova ulica puštena je u promet nakon 15 dana.

Portal Analitika