Društvo

Otklonjene sve nepravilnosti u Opštini Kotor

Uprkos medijskim tvrdnjama o nezakonitom radu i nakon šest inspekcijskih nadzornih postupaka tokom 2017. godine, Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave - Uprave za inspekcijske poslove juče je Opštini Kotor dostavila zapisnik u kome je konstatovala da su sve nepravilnosti otklonjene, saopšteno je Portalu Analitika iz Opštine Kotor.
Otklonjene sve nepravilnosti u Opštini Kotor
Portal AnalitikaIzvor

Upravna inspekcija je u prošloj godini imala pet vanrednih i jedan redovni nadzor, a u tri navrata je tražila dostavu dokumentacije za lica koja nijesu obuhvaćena pomenutim nadzorima.

Nadzorom je obuhvaćeno 31 lice među kojima svi novopostavljeni rukovodioci/teljke i novozaposleni  službenici/e u Opštini Kotor, ali i rukovodioci/teljke  koji su zadržali pozicije na kojima su bili tokom prethodnih godina.

"Podsjetimo, na osnovu vanrednih inspekcijskih nadzora u Opštini Kotor tokom 2016. godine kontrolisana su svega 4 lica. Shodno navedenom i nakon svih izvršenih nadzora , Opština Kotor izražava uvjerenost da spada u najurednije i najtransparentnije  lokalne samouprave u Crnoj Gori", ističe se u saopštenju.

Portal Analitika