Društvo

Nadležni obišli potencijalno ugrožena područja

Predstavnici Direktorata za vanredne situacije, Služe zaštite Glavnog grada Podgorice i predsjednik Opštine u okviru Glavnog grada Dušan Radonjić sa saradnicima obišli su juče najranjivija mjesta u gradskoj opštini Golubovci po pitanju poplava – Vranjina, Kurilo, Gostilj i Berislavci, saopšteno je iz Glavnog grada. 
Nadležni obišli potencijalno ugrožena područja
Portal AnalitikaIzvor

"Tokom obilaska, sa mještanima su razmijenjeni podaci o postupanju u slučaju da dođe do porasta nivoa vode Skadarskog jezera preko kritične granice. Takođe su distribuirani flajeri Opštine Golubovci sa svim korisnim informacijama u vezi poplava. Predstavnici sistema zaštite i spasavanja potom su helikopterom obišli najugroženije zone u opstini Ulcinj kao i Žabljak i Rijeku Crnojevića kako bi sagledali trenutno stanje. U popodnevnim časovima pripadnici Službe zaštite obišli su i kritične lokacije u GO Tuzi. Obilasci, konsultacije i druge aktivnosti nastaviće se I danas i narednih dana u svim mjestima koja su kao kritična prepoznata iz ranijih iskustava", kaže se u saopštenju.

Podsjećamo da je Operativni štab za zaštitu i spašavanje apelovao da se u periodu od petka do ponedjeljka očekuje ukupna količina kiše od oko 200 litara po metru kvadratnom, a u najkišnijim predjelima potencijalno je moguća količina kiše od oko 300 litara po metru kvadratnom. Situaciju će dodatno usložiti i jak južni vjetar sa olujnim karakterom koji se očekuje u subotu, što može dovesti do usporavanja oticanja vode iz rijeke Bojane u Jadransko more,  saopšteno je iz Operativnog štaba.

Portal Analitika