Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Knežević: Kad dobijem rješenje odlučiću što ću sa zatvorom; Martinović: Ustavna žalba ne odlaže izvršenje

Knežević: Kad dobijem rješenje odlučiću što ću sa zatvorom; Martinović: Ustavna žalba ne odlaže izvršenje

Osnovni sud uputio je juče članu predsjedništva Demokratskog fronta Milanu Kneževiću rešenje na odluku, koju je dan ranije donio Viši sud kojom je odbijen njegov zahtijev za odlaganje izvršenja četvoromjesečne zatvorske kazne.
 Knežević: Kad dobijem rješenje odlučiću što ću sa zatvorom; Martinović: Ustavna žalba ne odlaže izvršenje
PobjedaIzvor

Ovo rešenje Kneževiću je upućeno poštom i na njegovu adresu bi trebalo stići već danas.

Knežević je dužan da se, čim ga dobije, javi referentu za izvršenje krivičnih sankcija Osnovnog suda radi upućivanja na izdržavanja zatvorske kazne.

U suprotnom, u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija biće prinudno odveden. Knežević je ranije u više navrata rekao da se u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija neće dobrovoljno odazvati, te da ga u zatvor mogu odvesti jedino silom.

On je juče za Pobjedu rekao da će o daljim koracima koje će preduzeti razmisliti nakon što dobije rješenje Osnovnog, ali i odluku Ustavnog suda na žalbu koju je uložio zbog ovog rješenja.

- Odluku o daljim potezima donijeću nakon sjednice Predsjedništva Demokratskog fronta i Demokratske narodne partije. Još čekam da dobijem rješenje Osnovnog suda, ali i odluku Ustavnog - rekao je Knežević za Pobjedu.

Knežević se 7. marta žalio Ustavnom sudu na presude Osnovnog i Višeg suda u Podgorici, ali o toj žalbi Ustavni sud još nije odlučivao.

Advokat Nikola Martinović za  Pobjedu objašnjava da prema zakonu, vanredno pravno sredstvo poput Ustavne žalbe, ne odlaže i ne sprečavaju izvršenje, što znači da Knežević može ići na odsluženje kazne, bez obzira na to što Ustavni sud još nije odlučivao o njegovoj žalbi.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika