Društvo

Milanović: Povećati kazne za neodgovorno vlasništvo

Društvo za zaštitu životinja „Feniks“ sa Cetinja se  trudi da mnogim životinjama omoguće lagodan život. Članica društva za zaštitu životinja „Feniks“, Julija Milanović kaže za Portal Analitika da se oni trude da u saradnji sa lokalnom upravom naprave prihvatilište za bezdomne životinje. Dodaje i da se moraju povećati kazne za neodgovorno vlasništvo. 
Milanović: Povećati kazne  za neodgovorno vlasništvo
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

"Gradom haraju čopori lutalica koji nijesu svojom voljom završili tu. Želim da se skrene pažnja na ovu problematiku i zbog mnogo problema, jer namjeravamo da utičemo i na stvaranje povoljnijih uslova za rješavanje ovih problema kao i pojačavanju aktivnosti ka kaznenoj politici za neodgovorno vlašnistvo na zlostavljanje životinja, na pojave zoonoza, bolesti koju čovjek dobija od bolesnih ili naizgled zdravih životinja, koje su prisutne kod ove populacije. Da kao pioniri u državi rješavamo ovaj problem kao pet frendly grad i na zadovoljstvo svojih građana a ne da budemo nijemi svjedoci ovakvih prizora po ulicama", kazala je članica društva za zaštitu životinja "Feniks", Julija Milanović.

Milanović dodaje da su na human i trajan način uklonili veliki broj životinja sirom Evrope i regiona bivše Jugoslavije.

"Iz ostalih gradova u Crnoj Gori i u Cetinju je prisutan veliki broj pasa napuštenih po ulicama koji slobodno šetaju i predstavljaju potencijalni problem. Čak se u budžetu za tekuću 2018 godinu po zakonu o prijestonici unio određeni iznos po tom osnovu. Međutim do realizacije istog mi smo ponudili saradnju da se u hodu rješava ovaj problem", zaključila je Milanović.

Portal Analitika