Društvo

Moguće poplave za dane vikenda

Nakon informacije o trenutnoj hidrološkoj i najavljenoj meteorološkoj situaciji za dane  vikenda 16-18. marta 2018. godine, kao i obilaska potencijalno ugroženih područja od strane službenika Direktorata za vanredne situacije, službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorice, Prijestonice Cetinje i Gradske opštine Golubovci, danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije održan sastanak u cilju analize sveukupne situacije sa aspekta mogućeg događanja poplava.
Moguće poplave za dane vikenda
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici Glavnog grada Podgorice, Gradske opštine Golubovci, Prijestonice Cetinje, Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju i Direktorata za vanredne situacije konstatovano je da u petak, subotu i nedjelju postoji mogućnost značajnog porasta nivoa Skadarskog jezera i rijeke Bojane, što može uzrokovati pojavu poplava u priobalnom području Skadarskog jezera i ušća rijeke Bojane.

Shodno tome, kao zaključak sa održanog sastanka, upućujemo apel građanima u potencijalno ugroženim područjima od nastanka poplava, da preduzmu preventivne aktivnosti na zaštiti materijalnih dobara, kao i da prate obavještenja koja će pripremati nadležni državni organi.

Za sjutrašnji dan je zakazan sastanak Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje sa početkom u 10 časova, sa koga će biti izdato zvanično saopštenje o nastupajućoj meteorološkoj situaciji i eventualnim daljim postupanjima. 

Portal Analitika