Svijet

Optužbe Londona nisu ni jake, ni ozbiljne

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da nije postignut nikakav napredak u rješavanju spora s Velikom Britanijom kada je riječ o napadu na bivšeg ruskog obavještajca Sergeja Skripalja u britanskom gradu Solsberiju, prenijeli su ruski mediji.
Optužbe Londona nisu ni jake, ni ozbiljne
N1Izvor

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom u Moskvi rekao da optužbe Velike Britanije kako je vjerovatno Rusija kriva za trovanje obavještajca nisu ni jake, ni ozbiljne.

Lavrov je optužbe Londona ocijenio kao političku predstavu sa namjerom da se međunarodna zajednica uputi na pogrešnu stazu i napomenuo da Rusija to neće dozvoliti.

Ruski ministar je naglasio da Velika Britanija nije poslala zvaničan zahtjev za podatke o nervnom gasu kojim je Skripalj otrovan, iako je Rusija na tome insistirala.

Šef ruske diplomatije je dodao da Rusija nije imala motiv da napadne Skripalja i uputio na one koji imaju interes u širenju antiruskog raspoloženja.

Čavušoglu je tokom konferencije izjavio da Turska želi da nastavi sa razumijevanjem u odnosima s budućim državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom, ali je naglasio da trenutni direktor CIA mora da nauči da Ankara mora da se poštuje.

On je rekao da bi razgovori SAD i Turske, planirani za 19. mart, mogli da budu odloženi usljed smjene bivšeg državnog sekretara SAD Reksa Tilersona.

Portal Analitika