Crna hronika

Zeković neće da tereti Stevana Stamatovića i njegove tjelohranitelje

Radojica Zeković juče je u podgoričkom Višem sudu ustvrdio je da ne poznaje nikog od optuženih koji su, prema stavu tužilaštva, pokušali njegovu likvidaciju 20. maja prošle godine podmetanjem bombe pod automobil. On je kazao da ,,golf 5“ pod koji je podmetnuta bomba nije njegov i da ne zna o čijem se vozilu radi.
Zeković neće da tereti Stevana Stamatovića i njegove tjelohranitelje
PobjedaIzvor

On se nije pridružio krivičnom gonjenju optuženih Milana Lješnjaka, Đorđija Božovića (27), Dejana Deletića (25), Aleksandra Bojovića (24), Stefana Balevića (25), kao i Stevana Stamatovića, koji je označen kao organizator ove kriminalne grupe, a kome se sudi u odsustvu. Stamatovića policija dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom.

Proces vodi sutkinja Ana Vuković.

KONTAKTI

- Nemam pojma zbog čega sam pozvan. Što se tiče optuženih, ne poznajem nikog od njih i ne vidim sebe u pričama oko klanova – ustvrdio je Zeković.

Međutim, on nije negirao poznanstvo sa Vladimirom Roganovićem koji je, prema policijskim evidencijama , označen kao član kavačkog klana.

- Vladimira Roganovića poznajem od 2009. godine i sa njim sam u prijateljskim odnosima. Upoznao sam ga u istražnom zatvoru u Spužu, gdje smo proveli tri godine u istoj sobi. Procijenio sam da mi je on iskren prijatelj, pa sam ga zvao i za kuma kada sam se u septembru 2015. godine vjenčao – ispričao je Zeković.

Navodi da je u društvu Roganovića bio i prva tri dana januara 2017. godine kada je dobio nekoliko slobodnih dana da provede van zatvorskog okruga.

- Bio sam kod njega kući u Herceg Novom, u lokalu i kod njegovog pokojnog strica Nika Roganovića – kazao je Zeković.

On je naveo da je prijatelj i sa Milanom Zindovićem kojeg je posjećivao u Budvi.

– Znamo se 15 godina i u prijateljskim smo odnosima. Iz istog smo grada i družili smo se- kazao je Zeković navodeći da mu je prijatelj i Marko Vilotijević ,,sa kojim se podigao“.

Zeković je negirao bilo kakvu povezanost sa automobilom ispod kojeg je policija pronašla podmetnutu bombu.

– Da sam vozio to vozilo policija bi pronašla mnogo više mog DNK materijala, a ne dvije tačke koje su izuzeli sa volana i radija – kazao je Zeković.

Policija je 20. maja prošle godine spriječila aktiviranje eksplozivne naprave ispod automobila koji je koristio Zeković i tada je na licu mjesta uhapšen Deletić, a Lješnjak je pobjegao.

Zeković je ispričao da je u zatvoru od septembra 2007. godine. On izdržava kaznu zbog ubistva i ranjavanja u bašti restorana „Jadranska straža“ u Budvi, septembra 2007. godine. Tada su ubijeni Vladimir Rakočević i Adalbert Šut, a ranjeni Vladimir Janković i Željko Janković.

U maju prošle godine izašao je na vikend odsustvo koje je momentalno prekinuto pošto ga je telefonom kontaktirao šef nikšićke policije i pitao ga da li zna da mu je neko spremao likvidaciju.

– Odmah su mi prekinuli vikend odsustvo i sproveli me u ZIKS gdje sam narednih mjesec proveo u izolaciji – ispričao je Zeković.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika