Region

Split: Gradiće se neboder sa 27 spratova

Hrvatski grad Split dobiće neboder s 27 etaža visok više od stotinu metara, čime će zvanično postati najviša građevina u zemlji.
Split: Gradiće se neboder sa 27 spratova
Portal AnalitikaIzvor

Kompleks Vestgejt (Westgate) prije nešto više od godinu dana dobio je manji, 13 spratova visok objekat u kojem je svoje upravno sjedište smjestila Splitska banka, a potom je započela i izgradnja većeg nebodera koji je po prvim planovima trebalo da ima 17 spratova, koliko je i izgrađeno.

Njegov investitor Josip Komar prije dvije godine zatražio je dodatnih deset spratova i od tada traje “loptanje” s institucijama.

"Da ovaj put nismo izdali dozvolu, postojala je realna opasnost da investitor tuži grad i traži naknadu štete', poručili su za Tportal nezvanično iz splitske gradske uprave.

Drugi neboder je preprojektovan i prije četiri mjeseca dosegao je visinu od 17 spratova, pa su radovi privremeno obustavljeni u iščekivanju nove građevinske dozvole.

Kompleks smješten na prilazu samom centru Splita već je iz osnova promijenio vizure tog dijela grada.

Investicija se procjenjuje na oko 90 miliona eura, a turistički dio je finansiran i sredstvima Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Još prošle godine objavljeno je da će se u većem neboderu nalaziti prvi hrvatski hotel iz lanca Meriot.

Portal Analitika