Turizam

Počela osmomartovska izložba ručnih radova u NP Durmitor

Tradicionalna izložba ručnih radova otvorena je 8. marta u Centru za posjetioce u Upravnoj zgradi NP Durmitor. Izložba je takmičarskog i prodajnog karaktera, a lokalni proizvođači sa prostora NP Durmitor imaće priliku da tokom deset dana prezentuju svoje radove.
Počela osmomartovska izložba ručnih radova  u NP Durmitor
Portal AnalitikaIzvor

„Saradnja sa lokalnim stanovništvom veoma je značajan segment u upravljanju nacionalnim parkom, a upravo je cilj ove izložbe podrška lokalnim proizvođačima da očuvaju tradiciju i zanate durmitorskog kraja. U tom pravcu, NP Durmitor će dodijeliti najljepšim i najboljim radovima simbolične novčane nagrade i otkupiti dio ručno rađenih proizvoda kako bi dodatno unaprijedili saradnju sa lokalnim proizvođačima, a samim tim i obogatili ponudu u suvenirnici NP Durmitor, gdje će svi otkupljeni proizvodi biti izloženi“, kazao je povodom otvaranja izložbe direktor NP Durmitor Tomo Pajović.

izlozba-rucnih-radova-u-np-durmitor-2018

Izložba u Centru za posjetioce NP Durmitor će biti otvorena svakoga dana od 8 - 16 časova i trajaće do 18.03.2018. godine. Osnovni cilj ove izložbe jeste podrška lokalnim proizvođačima i očuvanje tradicije i zanata Durmitorskog područja.

Portal Analitika