Društvo

Repriziraju program TV kuće koja je u stečaju

Agencija za elektronske medije tražiće od firme Atlas Media grup da im dostavi ugovore na osnovu kojih se utvrđuje njihovo pravo za emitovanje programa Televizije Atlas koja je u stečaju – odlučeno je na jučerašnjoj sjednici Savjeta Agencije. 
Repriziraju program TV kuće koja je u stečaju
Portal AnalitikaIzvor

- Bivši radnici te firme žale se jer se prikazuje program i repriziraju emisije, a oni nijesu isplaćeni za svoj rad. Tražićemo da nam dostave na osnovu čega emituju program firme koja je u stečaju - rekao je predsjednik Savjeta Agencije Ranko Vujović.

Savjet je juče raspravljao i o zahtjevu koji je ta firma poslala, a tiče se promjene programske strukture i naziva emitera, nakon čega je odlučeno da to pitanje razmatraju na narednoj sjednici.

Direktor Agencije Abaz Džafić naglasio je da u slučaju promjene programske strukture za više od 10 odsto saglasnost mora dati Savjet Agencije.

- Tek nam je u utorak stigao zahtjev za izmjenu programske strukture te televizije. Tražili smo od vlasnika da programski segmenti budu uvršteni u dokumentaciju Imali smo prepisku po tom pitanju, a sad je stigao i zahtjev koji će stručna služba da razmotri i da to proslijedi Savjetu. Ne mogu da odlučujem sam o onome što se tiče promjene iznad deset odsto ukupnog programa, pa će se uključiti i Savjet u to. Traže potpunu promjenu programske strukture u odnosu na ono što je bilo ranije, a nama je nevažno da li će se nešto zvati Atlas ili A1, analiziraćemo sve što je u našoj moći kada je u pitanju programska struktura tog emitera - pojasnio je on.

Govoreći o žalbama koje su slali zaposleni u televiziji Atlas koja je u stečaju, Džafić je rekao da je potpuno opravdano što traže novac koji su zaradili, ali da im institucija na čijem je on čelu ne može pomoći mimo onoga što su već uradili. 

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika