Politika

Ne čekamo na opoziciju, predsjednički kandidat na vrijeme

Kandidat za predsjedničke izbore Demokratske partije socijalista ne zavisi od najave opozicije, te će biti predstavljen na vrijeme i u zakonski predviđenom roku, poručio je danas Milutin Simović, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja.
Ne čekamo na opoziciju, predsjednički kandidat na vrijeme
Luka Đurić
Luka ĐurićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Simović je danas odgovarajući na pitanja novinara kazao da njihovo predstavljanje kandidata za predsjedničke izbore ne zavise od kandidata opozicije.

''Ne čekamo mi na opoziciju i na njihovog kandidata. Našeg kandidata ćemo predstaviti na vrijeme i u zakonski predviđenom roku. Tu nema nikakvog čekanja, nego odgovornog odnosa naše partije prema tom važnom pitanju'', poručio je kratko Simović.

Naš portal je ranije objavio da je Simović mogući kandidat Demokratske partije socijalista za predsjednika države. Upitan da li je on jedan od mogućih kandidata, on je rekao da je svoj stav o tome saopštio nekoliko puta.

„Kazao sam da je interes i potreba Crne Gore i svih njenih građana da budući predsjednik Crne Gore bude lider DPS-a, Milo Đukanović. To je interes i potreba očuvanja svih dostignutih tekovina i vrijednosti savremene Crne Gore, interes i potreba Crne Gore da sačuva svoju stabilnost i sigurnost“, naveo je Simović.

On je ocijenio da je Crnoj Gori potrebno "jedno takvo snažno liderstvo". 

„I ne samo Crnoj Gori, nego je takvo snažno liderstvo Crne Gore i njenog predsjednika potrebno i regionu i šire“, dodao je Simović.

Portal Analitika