Društvo

Ambasadori kroz kapije Jezerina

Da skijanje i sport spajaju na poseban način i da donose posebnu energiju kod odgovornih ljudi koji rade važne državničke poslove, pokazao je i Treći diplomatski veleslalom, koji je održan proteklog vikenda na stazama Bjelasice. Na njemu su učestvovali i takmičari iz državnih organa i ministarstava tako da je bilo više od 30 zvaničnih takmičara.
Ambasadori kroz kapije Jezerina
PobjedaIzvor

Među diplomatama su bili i Roman Hloben, ambasador Slovačke, Mladen Červenjakov, ambasador Bugarske, Pius Fišer, bivši ambasador Njemačke, Ivo Šutalo iz Evropske komisije, predstavnici GIZ-a, Njemačke razvojne organizacije. Takođe su na skijama bili i predstavnici državnih organa kao i ministarstava pravde, ekonomije, policije, Vojske Crne Gore...

Od takmičara je prvi bio Mario Reljić iz Ministarstva odbrane, drugi Ivo Šutalo iz Evropske komisije, a treći Marko Vlahović iz Uprave policije. Među takmičarkama je neprikosnovena bila Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda, a druga Nada Todorović iz Osnovnog suda u Nikšiću.

2602diplomatskiveleslalom2

Organizator Trećeg diplomatskog veleslaloma je bio Crnogorski skijaški savez uz tehničku podršku Ski centra Kolašin 1450. Vesna Medenica, predsjednica Crnogorskog skijaškog saveza, kazala je da su i ovakve aktivnosti dio programa Skijaškog saveza.

- Skijanje je univerzalni pokret i jedan globalni osjećaj kojim osvajamo planinu i uvećavamo svoju slobodu. Zbog toga je podržano od diplomata i svih drugih koji rade odgovorne poslove. Takođe nam je stalo da ovakvim manifestacijama popularizujemo planinu i ono što Bjelasica turistički nudi. Najveći nam je uspjeh kada vidimo da gosti koji dođu na diplomatski veleslalom, ponovo dolaze na Bjelasicu - istakla je Vesna Medenica.

Portal Analitika