Društvo

Policajci se nisu okupljali već članovi Sindikata, to je naša obaveza

Sindikat Uprave policije je saopštio da nije tačna informacija da se radilo o okupljanju „nekoliko desetina policajaca”, kao što nije tačna informacija da su predstavnici sindikata, svojim prisustvom iskazivali podršku kolegama zbog prekoračenja policijskih ovlašćenja kako su interpretirali pojedini mediji. 
Policajci se nisu okupljali već članovi Sindikata, to je naša obaveza
Portal AnalitikaIzvor

"Naime, tačno je da se samoinicijativno okupio jedan broja članova Sindikata Uprave policije a što je naša obaveza prema svojem članstvu i obaveza pružanja pravne i druge pomoći čak i u ovako nezahvalnim siituacijama. Među okupljenim licima su, prije svega bile porodice osumnjičenih, aktivni i penzionisani članovi Sindikata", kaže se u saopštenju.

Što se tiče prisustva uniformisanih lica, kako se dodaje, njihovo prisustvo je bilo u skladu sa radnim zadacima na obezbeđenju suda, a zbog današnjih aktivnosti u Osnovnom sudu u Podgorici.  

Sindikat naravno osuđuje svaki oblik nasilja pa i kada je, nažalost, rezultat  nezakonitog policijskog postupanja.

"Postupanje službenika Interventne jedinice,17.02.2018.godine, jeste događaj koji je izazvao reakciju i negodovanje cjelokupne javnosti, a koji je bacio mrlju na kompletan rad policije. Smatramo, međutim, da se kroz postupke pojedinih službenika ne mogu donositi generalni stavovi kada je rad policije u pitanju.Obzirom na slučaj postupanja policijskih službenika, 17.02.2018. godine, kompletni policijski sastav trpi medijski progon od strane pojedinaca, raznih institucija, političkih partija i određenog broja medijskih kuća", dodaje se u saopštenju.

Dodaje se da ne ne žele da umanje njihovu eventualnu odgovornost, već žele da nadležne institucije sistema odrade svoj posao i utvrde činjenično stanje bez bilo kakvih pritisaka javnosti i pojedinaca.

"Sindikat nikada nije, niti će štiti policijske službenike koji su se ogriješili o zakon i uvijek ćemo biti za to da odgovorni snose sve pravne posljedice svojih postupaka. Podržaćemo sve aktivnosti koje su u skladu sa zakonima države Crne Gore. Koristimo priliku da obavjestimo cjelokupnu javnost da su nas kolege  protiv kojih je pokrenut postupak zamolile da, u njihovo ime iskažemo žaljenje zbog  njihovog postupanja te da su oni spremni da ponesu ličnu odgovornost potpuno svjesni posljedica  koje  su rezultat njihovog neprofesionalizma. Takođe se izvinjavaju oštećenima u konretnom slučaju, njihovim porodicama i građanima", kaže se u saopštenju.

Portal Analitika