Politika

Aleksa Bečić ponovo u igri, SDP sprema Draginju Vuksanović

Demokratska Crna Gora ozbiljno razmatra mogućnost da ukoliko u opoziciji ne bude postignuta saglasnost oko novog, trećeg, zajedničkog predsjedničkog kandidata da kao kompromisno rješenje predloži svog lidera Aleksu Bečića, saznaje Pobjeda. 
Aleksa Bečić ponovo u igri, SDP sprema Draginju Vuksanović
Portal AnalitikaIzvor

- Taj zaključak se pokazao logičnim nakon konsultacija stranaka takozvane građanske opozicije na kojem je bilo riječi o Bečićevom novom prijedlogu za opoziciju, koji je lider Demokrata formulisao u utorak ,,da ako ne može jedan ili drugi, da se predloži neki treći kandidat“ - saopštio je izvor Pobjede iz opozicije.

Lider Demokrata je, nakon propasti pregovora lidera opozicije o zajedničkom kandidatu, juče pozvao opoziciju da se dogovori oko jednog kandidata koji bi bio prihvatljiv za sve.

- Ako ne može jedan ili drugi, onda može treći, onaj koji će biti prihvatljiv za sve, onaj kojeg će svi podržati - rekao je Bečić u video poruci.

Nakon Bečićeve poruke, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, održane su neformalne konsultacije unutar dijela građanske opozicije na kojima se, nakon izjave lidera Demokrata, pominjala mogućnost da Bečić ipak bude kandidat, makar svoje partije.

Prema saznanjima ovog lista, na konsultacijama ,,građanske opozicije“ nagoviješteno je da bi u slučaju definitivnog neuspjeha odabira zajedničkog kandidata, Socijaldemokratska partija mogla predložiti članicu Predsjedništva te stranke, Draginju Vuksanović.

- Bilo je čak ideja da bi Vuksanović mogla da podnese ostavku na članstvo u SDP-u, ukoliko bi postojalo raspoloženje da se oko njenog imena okupi cijela opozicija - naveo je Pobjedin izvor.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika