Društvo

Srpski savjet traži da se serija „Nemanjići“ prikazuje u Crnoj Gori

Srpski nacionalni savjet zatražio je od Radio televizije Srbije da omogući gledaocima iz Crne Gore da gledaju seriju „Nemanjići – rađanje kraljevine“, saznaje Portal Analitika.
 Srpski savjet traži da se serija „Nemanjići“ prikazuje u Crnoj Gori
Predrag Zečević
Predrag ZečevićAutor
Portal AnalitikaIzvor

RTS je do sada, iz komercijalnih razloga, gledaocima u Crnoj Gorii zamračivao sliku prilikom prikazivanje ove serije koja je u Srbiji izazvala velike kontroverze.

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović, potvrdio je za Portal Analitika da je Savjet tražio od RTS-a da se omogući gledanje ove serije u Crnoj Gori.

„Da. Tačno je da je Savjet tražio od RTS-a da omogući gledanje sadržaja srpskog javnog servisa, među kojima je i serija „Nemanjići“, rekao nam je Vuksanović.

U pismu Savjeta RTS-u je navedeno da je serija „Nemanjići“ od izuzetnog značaja za istoriju srpskog naroda i da je zbog toga Srbi u Crnoj Gori trebaju gledati.

Serija je u Srbiji izazvala velike kontroverze i nezadovoljstvo javnosti, pa je prva epizoda čak premontirana ponovo. Seriju su kreirali reditelji tandem Marko Marinković i Gordan Mihić.

P.Z.

Portal Analitika