Kultura

O značaju razvoja medijske pismenosti u Crnoj Gori

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je sa Oliverom Nikolić, direktoricom Instituta za medije.
O značaju razvoja medijske pismenosti u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Direktorica Instituta za medije Olivera Nikolić predstavila je projekat Instituta koji će biti finansiran od strane Evropske komisije. Kako je istakla, projekat će se baviti etikom u crnogorskim medijima i biće realizovan u saradnji sa Mirovnim institutom iz Ljubljane i Mrežom etičkog novinarstva iz Londona.

Ministar Bogdanović je istakao zadovoljstvo što je važnost ovako značajne teme prepoznata od strane Instituta za medije i naglasio kako je uvjeren da će projekat biti uspješno realizovan.

Razgovarano je i o značaju razvoja medijske pismenosti u Crnoj Gori. Sagovornici su istakli kako je postavljen dobar zakonodavni okvir u ovoj oblasti, te da je neophodno u saradnji sa svim relevantnim državnim organima, medijskom zajednicom i nevladinim organizacijama raditi na njegovoj dosljednoj primjeni u praksi. 

Sastanku su prisustvovali: generalni direktor Direktorata za medije Željko Rutović, predstavnica Mirovnog instituta iz Ljubljane Brankica Petković i koordinatorka projekta Jelena Topalović.

Portal Analitika