Muzika

Gitarista benda Judas Priest obolio od Parkinsonove bolesti

Heavy metal veterani Judas Priest objavili su na svom Fejsbuk nalogu da je gitaristi tog sastava Glenu Tiptonu prije deset godina dijagnostikovana Parkinsonova bolest u ranoj fazi. U bendu kažu da je gitarista do sada živio neometano, međutim zbog prirode bolesti Tipton je odlučio da presjedi predstojeću turneju benda kojom će promovisati svoj predstojeći album „Firepower“, najavljen za 9. mart. 

Gitarista benda Judas Priest obolio od Parkinsonove bolesti
HardwiredmagazineIzvor

Ulogu gitariste na predstojećoj turneji će po Tiptonovoj želji preuzeti producent njihovog predstojećeg izdanja i gitarista benda Hell Endi Sniap.

„Želim da svi razumiju da je izuzetno važno da se predstojeća turneja benda Judas Priest održi, te da ovo ne znači da napuštam bend. Jednostavno, moja uloga u bendu se promijenila. Ne isključujem mogućnost da se pridružim bendu ako se budem dobro osjećao i zajedno oprašimo neke Priest klasike. Tako da se u ne tako dalekoj budućnosti radujem što ću ponovo vidjeti sve vas predivne metal manijake“, izjavio je Tipton.

„Počastvovani smo time što smo bili svjedoci Glenovoj upornosti i posvećenosti tokom svih ovih godina, dok je pokazivao svoju strast i vjeru u sebe kroz pisanje, snimanje i koncerte sa bendom Judas Priest – on je pravi metal heroj! Nijesmo iznenađeni njegovom željom da održimo turneju Firepower i zahvaljujemo se Endiju što nam se pridružio i ostvario Glenove želje. Kao što je Glen rekao, jedva čekamo da nam se ponovo pridruži bilo kad i gdje na turneji. Volimo te, Glen", poručili su iz tabora benda.

Osamnaesti studijski album benda u prodaji će se naći 9. marta za Columbia Records, a pored Sniapa producirali su ga dugogodišnji saradnik Tom Alom i inženjer Majk Egziter. 

Judas Priest će nastupiti kao glavno ime festivala MetalDays u Sloveniji, kao i na festivalu Hills of Rock u Plovdivu u Bugarskoj, gdje će nastupiti i legendarni Iron Maiden.

 

 

Portal Analitika