Društvo

Za dvije decenije radnicima ponudili 2.100 stanova

Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) je u prethodne nešto više od dvije decenije izgradio oko 2.100 stambenih jedinica, saopštio je pomoćnik izvršnog direktora Fonda Igor Radunović. On tvrdi da je izgradnjom ovih stanova ostvarena ušteda od 43 miliona eura u odnosu na tržišnu cijenu.
Za dvije decenije radnicima ponudili 2.100 stanova
PobjedaIzvor

SOCIJALNI PROGRAM

- Ako bi se računalo učešće poslodavaca, ušteđeno je više od 50 miliona eura u odnosu na tržišne cijene, tako da se može zaključiti da je odrađen jedan vrlo kvalitetan socijalni program usmjeren ka zaposlenima i penzionerima koji na tržištu nijesu mogli kupiti stan – kazao je Radunović Pobjedi.

Prema njegovim riječima, prosječna cijena metra kvadratnog stana CFSSI je 650 eura.

- U ovom trenutku Fond gradi stambene objekte u Petrovcu, Meljinama, Žabljaku, dok se očekuje početak izgradnje objekta u Podgorici za potrebe zaposlenih u sudstvu. U Pljevljima se očekuje izgradnja zgrade za potrebe Udruženja penzionera, a u pripremi je projekat za izgradnju objekta u Rožajama za potrebe rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u lokalnoj upravi, državnim organima i Udruženja penzionera - rekao je Radunović.

CFSSI osnovan je 1996. godine, dok je 2008. transformisan u tročlano društo sa ograničenom odgovornošću, čiji su vlasnici Vlada, Savez sindikata i Unija poslodavaca.

- Osnovni cilj CFSSI je realizacija izgradnje stanova solidarnosti po povlašćenim uslovima u saradnji sa lokalnim upravama - objasnio je Radunović.

On je dodao da je CFSSI društvo koje se samostalno finansira od sredstava svojih ulagača (ulagači su pravna lica sa teritorije Crne Gore) i kreditnih sredstava domaćih i stranih kreditnih institucija.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Foto: D. Mijatović

Portal Analitika