Fudbal

"Građani" demolirali Lester

Mančester siti se na krlima svog najboljeg strijelca u klupskoj istoriji vratio na pobjednički kolosek i nastavio da grabi ka tituli.
"Građani" demolirali Lester
sportske.netIzvor

Samo što je počela utakmica 'građani' su poveli. Igrao se treći minut kada su 'lisice' kapitulirale, De Brujne je sa desnog krila pronašao Sterlinga na drugoj stativi, a on se ovog puta nije obrukao kao prošlog vikenda u Barnliju.

Domaće je malo ušuškalo rano vođstvo i to im se obilo o glavu sredinom prvog poluvremena. Otamendi je pogriješio tamo gdje ne smije da se greši, a Džejmi Vardi to surovo kažnjava i poravnava na 1:1.

Iako je Siti stvorio nekoliko dobrih prilika, rezultat se do odlaska na veliki odmor nije mijenjao, Kasper Šmajhel je najzaslužniji za to, imao je nekoliko fantastičnih intervencija, mada je imao sreće u jednoj situaciji kad ga je Sterling obišao, a onda uspio da promaši zicer.

Međutim, u drugom poluvremenu stvari je na mjesto postavio Serhio Aguero.

Argentinac je postigao četiri gola u nastavku, pa je "pukla petarda".

Kevin De Brujne je bio asistent kod drugog i trećeg Kunovog gola koji su pali u uvodnim minutima drugog dijela igre i tako upisao het-trik asistencija, a u finišu se Aguero sa dvije masjtorije pobrinuo da Lester doživi pravu katastrofu na 'Etihadu'.

U 77. minutu najbolji strijelac u istoriji Mančester Sitija kažnjava grešku odbrane gostiju i "metodom potkopanog loba" stiže do het-trika, a u posljednjem minutu meča šalje pravu bombu pod prečku Šmajhelovog gola za konačnih 5:1.

Portal Analitika