Društvo

Krapović: Oštećenja će procijeniti stručnjaci

Saobraćaj u dijelu Mediteranske od Ulice 13. jula do Ulice Mila Milunovića i Ulice S 16- 16 biće do daljnjeg obustavljen za sve vrsta vozila. Otvorićemo je kada stručnjaci procijene da je prolaz bezbjedan za sve građane – kazao je predsjednik opštine Dragan Krapović.
Krapović: Oštećenja će procijeniti stručnjaci
PobjedaIzvor

Ulica je zatvorena od srijede u 18 sati, kada je Sekretarijat za komunalno-stambene poslove donio rješenje.

OBJEKTI

Krapović je juče obišao lokaciju na kojoj su pokotine uočene prije nekoliko mjeseci. O uzrocima i stepenu oštećenja ulice, najavio je on, više će moći da kaže nakon što dobije izvještaj tima sa Građevinskog fakulteta.

- Stručnjaci će utvrditii uzroke oštećenja, uraditi procjenu ugroženosti ulice i okolnih objekata, jer se u blizini nalazi vrtić. Nećemo uznemiravati investitore koji tu grade, kao ni građane, ali imamo preliminarne procjene da bi trebalo ozbiljno da se pozabavimo tim problemom. Ukoliko nalazi pokažu da je sve u redu, da je ovo samo bilo slijeganje tla, ili se može otkloniti određenim mjerama, po tome ćemo i postupiti. Ne želimo ništa da prepustimo slučaju – kaže odlučno prvi čovjek Budve.

On je dodao da su uputili dopise i direktoru Direktorata za vanredne situacije Mirsadu Muliću i ministru održivog razvoja i turizma Pavlu Raduloviću, koji je nadležan za građevinsku inspekciju. Dvije pukotine dužine 30 metara pojavile su se sredinom kolovoza na dijelu Mediteranske ulice, u neposrednoj blizini gradilišta objekta „Porto Budva“ investitora „Alart centar CG“ Budva. Široke su nekoliko centimetara a duboke oko 20.

Opširnije u Pobjedi

oo-bd-slike-mediteranska-ul-ostecenja-3
Portal Analitika