Društvo

Mališan dva dana proveo u bolnici

- Nalaz obdukcije o uzroku smrti petnaestomjesečne bebe P. J, kako saznajemo, danas bi trebalo da bude dostavljen Tužilaštvu. Kako je Pobjeda već objavila, nedvosmisleno je utvrđeno da je dječak ubijen, a u dokumentaciji koja danas bude predata tužiocu biće navedeni svi detalji o povredama djeteta.
Mališan dva dana proveo u bolnici
PobjedaIzvor

P. J. je, kako se sumnja, ubio muškarac koji je živio sa njegovom majkom Jelenom Jovović, državljanin Bosne i Hercegovine Nermin Šišić. Pretpostavlja se da je brutalno pretukao dječka, a dijete je od posljedica batina umrlo u Kliničkom centru u ponedjeljak ujutro.

Direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević saopštila je juče da je ubijeni petnaestomjesečni dječak prvi put u Dječju bolnicu zbog povreda bio primljen 6. janura kada su o njemu dva dana brinula tri ljekara.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara u Podgorici, ponovila da će ljekari biti rigorozno sankcionisani ukoliko se dokaže da je u ovom slučaju bilo propusta. Kovačević nije željela daiznosi detalje o tadašnjim povredama kod dječaka, navodeći da je sva medicinska dokumentacija predata Vrhovnom državnom tužilaštvu.

 - Dijete je primilo adekvatnu zdravstvenu njegu. Sve je sada u rukama Tužilaštva – rekla je ona.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika