Abiznis

Montenegroerlajns: U januaru rekordan rezultat u posljednjih šest godina

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines je u januaru mjesecu 2018. godine prevezao ukupno 29.335 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, tj. redovnom, čarter i kod šer saobraćaju, što predstavlja rekordan rezultat u posljednjih šest godina, saopšteno je iz kompanije.
Montenegroerlajns: U januaru rekordan rezultat u posljednjih šest godina
Portal AnalitikaIzvor

Kompanija u periodu van sezone sama pokriva više od polovine destinacija koje povezuju Crnu Goru sa Evropom i šire, pored 11 drugih avio-prevoznika, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, uprkos brojnim izazovima i konstantno rastućoj konkurenciji, MA će u 2018. godini proširiti svoju operativnu mrežu u odnosu na prethodne godine, i u periodu sezone saobraćati ka čak 28 destinacija.

“To je skoro trećina od ukupnog broja destinacija koje povezuju našu državu sa Evropom i šire u sezonskom periodu, kada pored MA saobraća i po više od 50 drugih avio-prevoznika”, kaže se u saopštenju.

MA tokom cijele godine saobraća ka osam destinacija: Beograd, Beč, Frankfurt, Cirih, Ljubljana, Rim, Pariz i Moskva. Tokom ljeta uvodimo sedam  sezonskih linija, i to: London, Kopenhagen, Sankt Peterburg, Dizeldorf, Lion, Lajpcig i Minhen. Tokom godine imamo planirane serije čarter letova ka 13 destinacija: Tel Aviv, Helsinki, Oslo, Bari, Napulj, Briv, Bratislava, Linc, Salzburg, Košice, Ostrava, Teheran i Aman.

Dodaje se je planirano je da se periodu od početka juna do kraja septembra mjeseca 2018. godine, preveze oko 360.000 putnika. “Doprinos turističkoj privredi Crne Gore na osnovu tog broja putnika i ranije usvojenih pokazatelja, bi samo za ta četiri mjeseca trebao da iznosi oko 140 miliona eura “, kaže se u saopštenju.

“Prethodno navedeni podaci veoma jasno ilustruju značaj koji nacionalni avio-prevoznik ima za avio-dostupnost Crne Gore, odnosno povezanost naše države sa regionom, Evropom i svijetom. Promovišući Crnu Goru na najbolji mogući način i povezujući je sa Evropom, MA daje svoj doprinos evropskim integracijama. Kompanija je bila i ostala jedan od stubova turističke privrede, razvoja turizma i naše zemlje u cjelini. U skladu sa tim principima ćemo nastaviti da funkcionišemo i dalje, kao i da podešavamo svoj razvojni put „, kaže se u saopštenju.

 

Portal Analitika