Politika

Proširenje zajednički interes

Strategija proširenja za Zapadni Balkan prvi je dokument iz Evropske unije (EU) koji daje smjernice i vremenski okvir i zemljama kandidatima, i zemljama članicama, kazao je predjednik Skupštine, Ivan Brajović. 
Proširenje zajednički interes
Portal AnalitikaIzvor

„Šalje poruku građanima EU i građanima Zapadnog Balkana da je ulaganje u proširenje zajednički interes, to jest da samo zajedno možemo biti jači“, istakao je Brajović.

On je na svom Facebook profilu naveo da je tim dokumetom poslata jasna poruka da će dalje proširenje biti zasnovano na zaslugama, a to je, kako je kazao, ono što je Crna Gora oduvijek tražila.

„Članstvo u EU je izbor, a izbor naših građana na svim prošlim izborima bila je jasna, proevropska politika koju vodi ova vladajuća većina, podržavajući i poštujući evropske vrijednosti i ciljeve. I u ovom mandatu, Crna Gora će nedvosmisleno ostati posvećena reformama, prije svega zbog svojih građana i napretka države u cjelini“, poručio je Brajović.

Brajović se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će, kako je saopšteno iz Skupštine, prisustvovati Molitvenom doručku i imati niz sastanaka sa američkim senatorima i kongresmenima.

Portal Analitika