Politika

Demokrate: Nek svaka pobjeda DPS-a bude kao ona u Beranama

Nemamo ništa protiv da svaka pobjeda DPS-a bude kao ona od prije par dana u Beranama, kazao je šef presa centra Demokrata, Duško Stijepović.
Demokrate: Nek svaka pobjeda DPS-a bude kao ona u Beranama
Portal AnalitikaIzvor

“DPS sve više počinje da biva plači-stranka, pa se upravo tako počinju ponašati i svi koji u ime “šefa”, imitirajući ga, istupaju u javnost. Kukaju, plaču, zapomažu. Šta će tek biti kad svi oni koji su se o zakon ogriješili, a u toj partiji ih nije mali broj, krenu stopama Marovića ili Mugoše? Oće li se zaustaviti na plaču u medijima, na prostačkim govorima, primitivnom postupku, kočijaškom istupu ili možda Nikolićevom perverznom rječniku?”, kažu Demokrate reagujući na saopštenje Andrije Nikolića.

Lako je dokučivo, ističe Stijepović, zašto su im Demokrate neprijatelj broj jedan.

“Zajedno sa opozicionim kolegama, pobijedili smo ih u Budvi i Kotoru. Deklasirali u Herceg Novom. Spustili ih za 775 glasova ili 3 mandata u Prijestonici. U Tuzima za 764 glasa, gdje smo osvojili dva mandata. U Petnjici smo postali prlamentarna stranka, što ni sad ne mogu prežaliti. I, evo, nastavlja se cmizdrenje DPS-a i nakon nedavno održanih izbora. Dok je njihov rejting u Beranama pao za 12 odsto, Demokrate su udvostručile svoju podršku za samo godinu i po dana. U istom periodu, u Ulcinju smo svoj rezultat popravili za 150 odsto, a DPS-u uzeli 300 glasova”, kaže on.

Rječnik predstavnika DPS-a, naglašava Stijepović, je skandalozan ali ne i neočekivan.

“Primjećujemo da su funkcioneri i sam šef DPS-a žestoki mazohisti – stalno nas napadaju, a nama povjerenje nikad veće. Neprekidno atakuju na nas isto kao da žele da muče sebe posljedicom po njih, koja je otkako su se Demokrate osnovale neizostavna – porazom. Negdje debakl kao u Herceg Novom koji ih natjera da zanijeme, a negdje solidan poraz koji ih tjera da mijenjaju rukovodstvo i predsjednika odbora. Bilo kako bilo, po rječniku koji upotrebljava, da se primijetiti da gospodin Nikolić još nije izašao iz puberteta, pa mu i opraštamo. Što se nas tiče, neka se on svaki put javi nakon poraza DPSa. Dok ih mi pobjeđujemo iz opštine u opštinu, neka svojim istupima slobodno i dalje prikriva one koji su najviše i krivi zbog poraza njegove partije, one koji više imaju staža u nanošenju bola svojim građanima nego on godina”, poručio je Stijepović.

Portal Analitika