Društvo

Usaglasili sve detalje Ugovora

Netačna je tvrdnja objavljena u današnjem zajedničkom saopštenju četiriju nevladinih organizacija: Centra za razvoj nevladinih organizacija, Centra za građansko obrazovanje, Instituta alternativa i Centra za monitoring i istraživanja prema kojima Vlada Crne Gore navodno „mjesecima blokira potpisivanje Ugovora Vlade i RTCG o pružanju javnih radiodifuznih usluga 2018-2020“, saopšteno je iz Vlade.
Usaglasili sve detalje Ugovora
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi, na sastanku održanom danas prije podne u Ministarstvu kulture predstavnici Vlade na čelu sa ministrom kulture Aleksandrom Bogdanovićem i predstavnici Radio i Televizije Crne Gore na čelu sa predsjednikom Savjeta dr Vladimirom Pavićevićem u potpunosti su usaglasili tekst ugovora i dogovorili se da usaglašeni dokument u podrazumijevanoj proceduri bude u najkraćem roku dostavljen Vladi.

"Konstruktivna i pozitivna atmosfera svih sastanaka uz obostrano iskazanu toleranciju i profesionalni odnos opovrgavaju i obesmišljavaju iznijetu tvrdnju o navodnom „blokiranju“ zaključivanja ugovora kao I neargumntovane i nedokazive i tvrdnje i insinuacije o navodnom „nezadovoljstvu“ Vlade, „političkom pritisku“ i dr", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su se predstavnici Vlade i RTCG dogovorili na sastanku na kojem nije bilo ni nesuglasica ni negativne atmosfere, te stoga ni potrebe za , kako navode,drvenim advokatima.

"Elementarna matematika opovrgava tvrdnju da je Vlada „mjesecima“ navodno zadržavala zaključivanje ugovora budući da je ugovor usaglašen 5. februara, a da se Vlada na 56. sjednici, održanoj 28. decembra 2017. godine kako je to objavljeno u saopšenju upoznala sa činjenicom da je deset dana ranije Radio i televizija Crne Gore dostavila predlog teksta ugovora i konstatovala da će Direktorat za medije nastaviti aktivnosti na konačnom definisanju, shodno Zakonu, prava i obaveza ugovornih strana", kaže se u saopštenju.

 

Portal Analitika