Društvo

Važno je razvijati profesionalno i etičko novinarstvo

Ministar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović razgovarao je danas u Podgorici sa predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlemom Dezirom koji boravi u prvoj posjeti Crnoj Gori.
Važno je razvijati profesionalno i etičko novinarstvo
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Darmanović je istakao značaj koji Crna Gora pridaje saradnji sa OEBS-om u različitim segmentima, te zahvalio Misiji OEBS-a na posvećenom radu u Crnoj Gori.

U kontekstu mandata Predstavnika za slobodu medija, ministar Darmanović je prenio uvjerenje da je kroz posvećen zajednički rad zainteresovanih društvenih aktera moguće ostvariti napredak na polju medijskih sloboda.

Tokom razgovora, naglasio je da sloboda i odgovornost medija predstavljaju posebno važne oblasti u procesu demokratskog razvoja svake države, a da u našem slučaju ima i dodatno značaj zbog opredjeljenja da se kroz implementaciju najviših standarda nastavimo približavati članstvu u Evropskoj uniji.

darmanovic1

Sagovornici su se saglasili da nadležne državne institucije treba da nastave da preduzimaju sve neophodne aktivnosti u cilju zaštite prava i ličnog i profesionalnog integriteta predstavnika medijske zajednice. 

Predstavnik OEBS-a Dezir je ocijenio da sa Crnom Gorom imaju dobru saradnju i pozdravio opredijeljenost Vlade da radi na daljem jačanju medijskih sloboda, uključujući bezbjednost novinara. Na toj liniji, naglasio je značaj uloge i odgovornosti medija u demokratiji, kao i važnost razvoja profesionalnog i etičkog novinarstva.

Obostrano je izražena spremnost da i u narednom periodu bude zadržana postojeća veoma dobra dinamika odnosa, saradnje i komunikacije.

Portal Analitika