Politika

MEDOJEVIĆ: Marković ponizio suverenitet i dostojanstvo građana i države

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković je u intervjuu RTK izjavio da je „crnogorska Vlada imala viziju kada je priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova, uprkos tome što je više od 85% građana bilo protiv“. Da je ovo izjavio predsjednik Vlade u bilo kojoj normalnoj, demokratskoj državi bio bi iz istih stopa smijenjen, jer bi na ovaj način  ponizio dignitete države, dostojanstvo građana, suverenitet države koja počiva na suverenosti građana i jasno sebe predstavio kao ili otvorenog neprijatelja demokratije, ili najobičnijeg eksponenta interesa drugih država, ocijenio je predsjednik Pokreta za promjene i lider DF-a Nebojša Medojević.
MEDOJEVIĆ: Marković ponizio suverenitet i dostojanstvo građana i države
Portal AnalitikaIzvor

"Pokret za promjene je istinska, demokratska, državotvorna, reformska i patriotska stranka, koju su osnovali izvorni suverenisti i ljudi koji su se iskreno i hrabro zalagali za nezavisnu, suverenu i demokratsku državu Crnu Goru, u vrijeme kada su Đukanović i Marković vitlali velikosrpskim mačevima i svirali u ratne trube. Za razliku od Đukanovića i Markovića, Pokret za promjene je od osnivanja pozivao na prevazilaženje ideoloških, vjerskih, nacionalnih i političkih podjela i opšti konsenzus o minimumu vitalnih nacionalnih interesa koji bi predstavljao čvrst temelj za izgradnju naše zajedničke kuće, koja bi nas sve štitila i koju bi svi branili i čuvali", naveo je Medojević u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

On je, između ostalog dodao da kad je Vlada Crne Gore donijela najsramniju izdajničku odluku da prizna nezavisnost Kosova, i Pokret za promjene je bio na velikim iskušenjima.

 

Portal Analitika