Društvo

Radonjić: Sljedeće nedjelje odluka da li Pejović krši zakon

Postupak provjere navoda Centra za građansko obrazovanje da je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović u konfliktu interesa je u toku, a odluka će biti donešena sljedeće nedjelje. To je za Pobjedu kazao direktor Agencije za sprečavanje korupcije Sreten Radonjić komentarišući zahtjev koji je CGO dostavio ASK za pokretanje postupka protiv Pejovića za utvrđivanje sukoba interesa i ograničenja u vršenju javnih funkcija.
Radonjić: Sljedeće nedjelje odluka da li Pejović krši zakon
PobjedaIzvor

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović kazao je da funkcije ministra i glavnog pregovarača za vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji obavlja u skladu sa zakonom.

Centar za građansko obrazovanje podnio je u četvrtak inicijativu predsjedniku Vlade Dušku Markoviću za pokretanje postupka razrješenja Pejovića zbog, kako su naveli, kršenja Ustava u dijelu nespojivosti funkcija. Pejović je kazao da se CGO češće bavio njegovom ličnošću, nego onim za šta je ovlašćen kao nevladina organizacija.

- Žao mi je što se toliki trud i enegija ulažu u nešto što su neosnovane i nepotrebne insinuacije da se radi o nezakonitom radu i ponašanju crnogorskih institucija, a ne na zajednički rad na evropskoj integarciji - rekao je Pejović nakon sastanka sa irskom ministarkom evropskih poslova u Vili Gorica.

On je kazao da će sačekati stav Agencije za sprečavanju korupcije od koje je zatraženo mišljenje.

- To što radim kao glavni pregovarač i ministar je potpuno zasnovano na zakonu i iza toga u svakom trenutku mogu stati kao član Vlade i neko ko se već šest godina bavi pregovaračkim procesom - istakao je Pejović.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika