Društvo

Savjet ASK da ispita postupanju Agencije u slučaju Đurović i Vukčević

Vlada Crne Gore preporučila je da se Savjeta Agencije za borbu protiv korupcije sagleda postupanje Agencije kada je riječ o članovima Savjeta RTCG za koje je utvrdila da su u konfliktu interesa.
Savjet ASK da ispita postupanju Agencije u slučaju Đurović i Vukčević
Portal AnalitikaIzvor

“U vezi sa primjedbama u javnosti povodom odluka Agencije za sprječavanje korupcije vezane za postupke utvrđivanja konflikta interesa članova Savjeta RTCG, Vlada preporučuje da Savjet Agencije na posebnoj sjednici sagleda djelovanje Agencije u ovim predmetima“, navodi se u Vladinom saopštenju. 

Kako se dodaje, Vlada cijeni značaj koji Agencija ima u kontekstu ukupnih napora u borbi protiv korupcije, što je potvrđeno pozitivnim ocjenama u izvještajima EK i najvećim dijelom ostvarenih rezultata, ali istovremeno uvažava potrebu da se do kraja sagledaju aspekti njenog rada od značaja za unapređenje principa vladavine prava.

Pojedine odluke Agencije su izazvale oštre reakcije dijela javnosti, posebno nakon što je Upravni sud utvrdio da je njihova odluka u slučaju režisera Nikole Vukčevića nezakonita. Odluke Agencije su bile osnov da Skupština smijeni Vukčevića i Gorana Đurovića iz Savjeta RTCG.

 

Portal Analitika