Region

Peti dan potrage za nestalim mladićem u Miljacki

Potraga za mladićem Aldinom Mulićem, koji je prije pet dana pao u korito rijeke Miljacke u Sarajevu, nastavljena je rano jutros, izjavio je direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak.
Peti dan potrage za nestalim mladićem u Miljacki
BlicIzvor

On je naveo da je ljudstvo raspoređeno na tri mosta u Zavidovićima, Maglaju i Doboju odakle će i dronovima pretraživati teren, a vizuelno će pregledati i obale rijeke Bosne do Doboja, javili su federalni mediji.

- Raspoređeno je otprilike 150 osoba, koji pretražuju nove sektore oko brane u Kaknju, brane kod Željezare u Zenici. Krenuli smo od Lašve i svakih 10 kilometara rasporedili ljude. Vidjećemo dokle ćemo stići od same Zenice. Očekujemo da danas fizički dođemo do Doboja. Nastojaćemo da dio ljudi postavimo i u Doboju na velikom mostu jer je Bosna brza. Ako se tijelo ne kreće, ako je na dnu zaglavljeno, čekaćemo i svakako ćemo ga uočiti u nekom narednom periodu, ali zasad ga pokušavamo locirati ukoliko je na površini– rekao je Solak za Avaz.ba.

Aldin Mulić pao je u korito rijeke Miljacke u Sarajevu u noći između utorka i srijede, a za njim je u vodu skočio Irhanom Fočo, čije je tijelo pronađeno u četvrtak kod Visokog.

Portal Analitika