Abiznis

Za primjenu mjera energetske efikasnosti 11 miliona eura u 2018. godini

Ministarstvo ekonomije će za realizaciju druge faze „Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama“ i „Eneregtska efikasnost u Crnoj Gori – MEEP2“ tokom 2018. godine izdvojiti oko 11 miliona eura.
Za primjenu mjera energetske efikasnosti 11 miliona eura u 2018. godini
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz tog resora, budžetom za narednu godinu planirano je da bude realizovana implementacija mjera energetske efikasnosti na 13 javnih objekata, i to u Opštoj bolnici u Baru Bar, domovima zdravlja u Ulcinju, Beranama, Rožajama i Plavu, Gimnaziji „Slobodan Škerović, Centru za obrazovanje i osposobljavanje „1. jun“, (objekat škole i internata) – Podgorica, Zavod za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju djece i omladine (škola) – Podgorica, Zavod „Komanski most“ – Podgorica, domu starih „Grabovac“ – Risan, SMŠ „Vuksan Đukić“ i JU OŠ „Aleksa Bećo Đilas“ – Mojkovac i JPU „Naša radost“ - Herceg Novi.

- Programom energetske efikasnosti u javnim zgradama tokom 2018. godine predviđeno je i uspostavljanje sistema za energetski monitoring potrošnje u javnim zgradama, sa uspostavljanjem centralne evidencije potrošnje energije javnih objekata, kao i kategorizacije javnih objekata – navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Ministarstvo je do sada u energetsku adaptaciju više od 40 objekata u Crnoj Gori uložilo oko 35 miliona eura.

Portal Analitika