Marketing

Gdje je žuta markica tu je omiljena lokacija

Prodavnice, trafike, kozmetički marketi, restorani, taksi vozila sa žutom markicom na vratima, postali su omiljena mjesta crnogorskih građana jer na tim lokacijama račune mogu plaćati mobilnim telefonom. Žuta markica nije samo znak da se u tom objektu račun može platiti mPAY-om, novim servisom telekomunikacione kompanije M:tel, već ona polako počinje da bude jedan od omiljenih simbola građana. 

Gdje je žuta markica tu je omiljena lokacija
Portal AnalitikaIzvor

Ta markica znači da građanin koji ujutru žuri na posao ne mora da brine da li će radnica na trafici imati da mu vrati kusur od 50 eura koje će on ponuditi za kutiju cigareta, znači da student neće morati da brine da li je u žurbi zaboravio novčanik dok ulazi u taksi, jer oni račune mogu platiti mobilnim telefonom.Mobilno plaćanje, takozvani mPAY, koji kompanija M:tel ima u svojoj ponudi gotovo da je postao stil života imajući u vidu da je za jako kratko vrijeme zaživio na većini prodajnih mjesta. Plaćanje računa putem telefona je zaista plaćanje budućnosti što se može zaključiti po reakciji građana koji su probali tu uslugu.

Konstantnu potragu za sitninom zamijenilo je pozivanje kratkog koda 1818 i prislanjanja telefona terminalu. Dakle, korisnici M:tel mreže mogu novčanike zamijeniti telefonom i bez brige izaći iz kuće u bilo koje doba dana. Uz telefon i mPAY problemi nestaju.

U to se iz dana u dan uvjeravaju i novinari „Pobjede“ koji redovno koriste mPAY usluge. Tako je novinar „Pobjede“ u restoranu „Forest“, koji se nalazi u podgoričkom naselju Siti kvart, razgovarao sa književnim kritičarem i publicistom Vlatkom Simunovićem, koji većinu svojih računa plaća mobilnim telefonom i to odmah nakon uvođenja mPAY-a. Simunović je novinaru Pobjede objasnio da su ga brojne inovacije kompanije M:tel do sada obradovale, ali kako priznaje, nijedna kao mPAY.

ab

- Oduševljen sam brojnim inovacijama u oblasti informacionih tehnologija, ali me nijedna nije obradovala kao mPAY. Plaćanje mobilnim telefonom mi je zaista olakšalo život. Koristeći tu uslugu na mnogo brži i jednostvniji način završavam svoje obaveze pri kupovini i plaćanju usluga - naglasio je poznati crnogorski književni kritičar.

Simunović naglašava da ga je jako obradovalo što se nova ponuda M:tel-a može koristiti u „Forestu“.

- Gotovo svakog dana u pauzama brojnih radnih i privatnih obaveza, nakon čitanja i analiziranja kniževnih djela, prošetam do ovog restorana da popijem kafu i ručam sa prijateljima. Uz mPAY ne moram da brinem da li sam ponio novčanik kad izađem iz kuće. Ovakav način plaćanja je funkcio- nalan, praktičan i mnogo jednostavniji od plaćanja gotovinom i karticama - ocijenio je Simunović.

On objašnjava da je proceduru plaćanja, čekanja kusura i vječitih problema sa sitninom zamijenilo jednostavno prislanjane telefona terminalu i pozivanje broja 1818. U slučaju da je vrijednost računa veća od deset eura, korsinik usluge ukucava četvorocifreni PIN. Samo par sekundi nakon prislanjanja telefona terminalu, on izbaci račun. Korisnik nakon toga dobije poruku, odnosno obavještenje koliko novca je potrošeno, koliko je stanje na računu i u kom objektu je obavljena transakcija.

Simunović se nakon popijene kafe, na jednu kniževnu promociju, odvezao vozilom In taksija. U autima ovog taksi prevoznika omogućeno je plaćanje usluge mobilnim telefonom.

- Popularni mPAY mi omogućava da bez dosadnog traženja sitnine i čekanja kusura platim taksi. Prije uvođenja ove ponude sam imao problema prilikom plaćanja računa, jer taksisti često nijesu imali dovoljno sitnine, a dešavalo se I da zaboravim novčanik. Plaćanjem putem telefona izbjegavaju se svi ti problemi, a u taksi sada ulazim ne razmišljajući da li sam uzeo novčanik - poručio je Simunović.

I taksista priznaje da se raduje što sve više njihovih korisinika koristi ovaj način plaćanja.

- Posao mi je umnogome olakšan nakon uvođenja opcije mPAY. Građani svih generacija sada mogo jed-nostvanije i brže plaćaju naše usluge, a ja ne razmišljam o kusuru - kazao je oduševljeno taksista.

Do kioska bez sitnine

Plaćanje telefonom je omogućeno i u nekoliko stotina prodajnih objekata kompanije S pres, širom Crne Gore. Simunović navodi, da od kada je aktivirao servis mobilnog plaćanja mPAY, do trafike odlazi isključivo samo sa telefonom, bez novčanika. - Novine, cigarete i razne sitnice koje su mi svakodnevno potrebne plaćam na jednostvan i brz način telefonom, zahvaljujući servisu mPAY - rekao je Simunović. Prodavačica je novinaru „Pobjede“ objasnila da je usluga mobilnog plaćanja
vrlo jednostavna i da im mnogo olakšava posao. 

Portal Analitika