Moda

Kolekcija Sanje Matijević na Milano Fashion Week-u

Crnogorska dizajnerka Sanja Matijević imala je čast da svoju najnoviju kolekciju predstavi na događaju u okviru Milano Fashion Week-a. Revija je održana 24. septembra u 19 h u Palazzo dei Giureconsulti, nadomak Duomo katedrale.
Kolekcija Sanje Matijević na Milano Fashion Week-u
Portal AnalitikaIzvor

Urbana, “street art” modna kolekcija dizajnerke Sanje Matijević, svojevrsna je transformacija muških modnih formi u ženstvene asimetrične krojeve - stilizacija vojničkih ordenja ručno pravljenih od dugmadi, perli, nitni, kovanica i bisera, detaljno dizajnirane epolete na ramenima savršeno skrojenih ženskih odijela i sakoa, kreiraju upečatljiv dizajnerski identitet njene Military glam kolekcije.

Inspirisana vojničkim uniformama, kolekcija daje moderan i drugačiji osvrt na ženstvenost – kroz asimetrične forme kombinezona, sječenje i šliceva na suknjama, elegantnim formama sakoa i njegovim dekolteom i reverima, strukiranim šortsevima, a uočljiva je i naglašenost na ogoljeno rame koje daje posebnu dozu seksipila i ženstvenosti.

sanja-matijevic-look-1

Mad Mood agencija, koja je bila organizator, okupila je na jednom mjestu dizajnere iz Amerike, Londona, Ukrajine, Bugarske, Srbije I Crne Gore sa ciljem da promovise talente. Pored promocije dizajnera rade takođe i na promociji kulture jedne zemlje, sa porukom inovacije I odrzivosti za bolju buducnost.

Sanjini modeli su privukli dosta pažnje i nakon prikazanog dogadjaja odredjeni komadi ce se naci I u prodaji u Italiji.

sanja2

Sanja Matijević je posljednjom modnom edicijom Military glam zaokruzila i obiljezila 10 godina kreatorske karijere – njeneautorske kolekcije su prepoznatljive po inspiraciji nautickim i kulturnim nasljedjem Boke Kotorske i Crne Gore, tacnije nosnjom bokeljske mornarice i uniformama crnogorskih serdara i vojvoda. U njenom radu akcenat je na stilizaciji veza i ordenja sa uniformi, izradi dobrotske cipke i puno rucno radjenih detalja kao i na tranformaciji iz muskih u zenske odjevne komade. Neke od njenih prethodnih kolekcijas u: Reinvention, Silk fusion, Iconic feminity, Eclectic woman, Summer breeze..

Portal Analitika