Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Pol Foli, član Odbora direktora Volija: Voli je primjer kako moderna kompanija treba da se ponaša

Pol Foli, član Odbora direktora Volija: Voli je primjer kako moderna kompanija treba da se ponaša

Kompanija Voli ne samo da radi u skladu sa svim međunarodnim procedurama i u skladu sa onima koje se poštuju u EBRD-u, već je to firma koja se snažno bori da bude (već to i jeste) svijetli primjer – kako moderna kompanija koja se razvija treba da se ponaša. A odnosi se pošteno, dobra je i fer prema svojim ljudima, kako prema potrošačima, tako i prema zaposlenima – kazao je za Pobjedu Pol Foli, član Odbora direktora Volija i predstavnik EBRD-a u ovoj kompaniji.
Pol Foli, član Odbora direktora Volija: Voli je primjer kako moderna kompanija treba da se ponaša
Portal AnalitikaIzvor

Uz napomenu da se takvo pošteno i fer postupanje ne nailazi tako često u maloprodaji, Foli je ukazao da je Logističko distributivno otkupni centar takav objekat u koji je inkorporirana najbolja praksa i iskustvo.

- Ne možete nigdje u Zapadnoj Evropi naći nešto bolje! Možete da nađete slične objekte, ali ne i bolje. Impresionirala me je činjenica da je ovako veliki objekat urađen, i na vrijeme, i u okviru predviđenog budžeta. Viđao sam oko dvadeset ovakvih objekata, građenih širom Evrope, neki bi bili izgrađeni na vrijeme, ali ne u sklopu predviđenog budžeta, ili obrnuto. Budžet je bio ispoštovan, ali se kasnilo sa gradnjom. Ovdje, međutim, imamo slučaj da su i budžet i rokovi ispoštovani, što je ogromno dostignuće – kazao je on.

Korist za domaću poljoprivredu

 Govoreći o multiplikativnim efektima i efektu koji poljoprivredni proizvođači imaju nakon otvaranja Logističko distributivno otkupnog centra, Foli je dao primjer prozvođača sira, koji proizvede 100 kilograma dnevno.

- Postoji, na primjer 500 prodavnica, ne samo Volijevih, već i ostalih – neke su lanci, neke su male, pojedinačne. Ali, kako da taj poljoprivrednik isporuči svakodnevno proizvod u 500 prodavnica ili supermarketa? Zamislite koliko mu kamiona treba? Nije održivo da juri sa jednim, od ovog do onog supermarketa... Ekonomski, nemoguće je. Ali, sa ovakvim objektom, ovdje će smjestiti svoj proizvod, jer i mali, nezavisni prodavci mogu da dođu ovdje po proizvode – pojasnio je Foli.

On je tu situaciju uporedio sa primjerom kompanije „Uber“, gdje su efikasno povezana dva kraja lanca, između potrošača i onog koji pruža uslugu ili prodaje proizvod.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika