Abiznis

RAE oduzela licencu Montenegro Bonusu

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) usvojila je zahtjev cetinjske kompanije Montenegro Bonus za oduzimanje licence za obavljanje djelatnosti skladištenja naftnih derivata.
RAE oduzela licencu Montenegro Bonusu
Portal AnalitikaIzvor

Odbor RAE je odluku o usvajanju zahtjeva te kompanije i oduzimanju licence donio na sjednici u srijedu.

Kako se navodi u odluci objavljenoj na sajtu RAE, Montenegro Bonusu je licenca izdata 28. januara prošle godine, sa rokom važenja do 2. novembra 2019.

"U okviru realizacije Plana kontrole subjekata u sektoru nafte i gasa za ovu godinu, predstavnici RAE su obavili kontrolu sprovođenja licenci kod Montenegro Bonusa, prilikom koje je, između ostalog, utvrđeno da su tabele zapremina za rezervoar za skladištenje naftnih derivata, obuhvaćen licencom, istekle", kazali su iz RAE.

Regulator je kompaniji 9. juna uputio upozorenje o neispunjavanju uslova iz licence, kojim je Montenegro Bonusu naloženo da u roku od 30 dana otkloni utvrđene nedostatke.

"Montenegro Bonus dostavio je izjašnjenje u kojem je navedeno da kompanija nije u mogućnosti da pribavi tabele zapremine koje izdaje Zavod za metrologiju, za rezervoar za skladištenje naftnih derivata, jer je predmetni skladišni prostor uzet u zakup od firme Zetatrans, koja kao vlasnik nije u mogućnosti da obavi čišćenje i degaziranje", dodali su iz RAE.

Iz RAE su kazali da je Montenegro Bonus, usljed nemogućnosti da obezbijedi adekvatan prostor za obavljanje djelatnosti skladištenja naftnih derivata, 5. jula podnio zahtjev za oduzimanje licence za obavljanje djelatnosti skladištenja naftnih derivata.

Iz RAE su podsjetili da se, shodno zakonu, licenca može oduzeti na zahtjev imaoca.

(Mina biznis)

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
c cetinje10
16.07.2017. 15:49

Montenegro bonus nije ni radnicima KAP-a,.,upaltio dorpinose za penzijski staz,.dok je upravljao kombinatom,,lopovska firma,,pa sad penzioneri nemogu dobiti konacno resenje,i penzije,,,

2
1