Politika

KELI : Odlični rezultati u pregovorima s EU

Ambasador Irske Patrik Keli čestitao je Crnoj Gori na odličnim rezultatima koje je naša zemlja ostvarila u pregovorima s Evropskom unijom (EU).
KELI : Odlični rezultati u pregovorima s EU
Portal AnalitikaIzvor

Kelija je danas primio ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, koji ga je informisao o dosadašnjim rezultatima Crne Gore u pregovorima, kao i o tekućim aktivnostima i planovima za ispunjavanje obaveza u 23. i 24. poglavlju i ispunjenju niza mjerila u ostalim poglavljima.

"On je zahvalio na podršci koju su irski eksperti, kroz prenošenje ekspertize u više oblasti, pružili crnogorskim institucijama i na taj način doprinijeli napretku u pregovaračkim poglavljima. Ministar je istakao da su reforme koje Crna Gora sprovodi u okviru pristupnih pregovora već dale značajne rezultate i prenio odlučnost Vlade da do kraja i kvalitetno sprovede započete procese i državu pripremi za članstvo", saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova.

Keli je, kako se navodi, prenio čestitke povodom obilježavanja pete godišnjice pristupnih pregovora i čestitao na odličnim rezultatima koje je Crna Gora ostvarila tokom prethodnog perioda.

Istakao je da Irska, koja je na svom primjeru najbolje osjetila koristi od članstva, snažno podržava evropski put Crne Gore.

Sagovornici su, takođe, razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana i poziciji Irske nakon referendumske odluke Velike Britanije o izlasku iz EU.

Portal Analitika