Politika

Kordić: Demokratama preče partijske obaveze od budućnosti grada

Odbornici Herceg Novog juče su na vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta dali saglasnost na ugovor o prosljeđivanju sredstava kredita (10.000.000) opštini za realizaciju projekta vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda. Međutim, rasprava o toj tački dnevnog reda bila je u sjenci polemike odbornika Demokrata i Demokratskog fronta koju je započela Simonida Kordić zbog nedolaska predstavnika koalicije na konsultacije koje su bile zakazane za prethodni dan.
Kordić: Demokratama preče partijske obaveze od budućnosti grada
Portal AnalitikaIzvor

– Bilo je dogovoreno da se sinoć održe konsultacije između odbornika koji predstavljaju vladajuću koaliciju (Demokrate, DF, Novska lista, SNP i SDP/URA). Konsultacije su bile zakazane, ali prisustvovali su samo odbornici Demokrotskog fronta i SNP-a.

Drugih nije bilo, naročito odbornika najbrojnijeg koalicionog člana (Demokrata), koji su imali partijske obaveze u Mojkovcu. Shvatam partijske obaveze, ali ne može se iz odborničkih klupa u Herceg Novom voditi predizborna kampanja u Mojkovcu. Posebno ne u situaciji kada imamo ovako važnu stvar koja se na prečac i na nekorektan i štetan način za građane Herceg Novog stavlja pred nas – kazala je Kordić.

Odgovorio je predsjednik Skupštine opštine Miloš Bigović, rekavši da svaki odbornik predstavlja 800 građana, te da ima puni legitimitet i pravo da glasa po slobodnoj volji a potom Mirko Džuović (Demokrate).

Kordić je istakla da se u Novom donosi jednu od najvažnijih odluka - da se opština zadužuje, ili da se grad izlaže potencijalnoj ekološkoj katastrofi” i da bi to morao biti prioritet.

 – Međutim, od devet odbornika Demokrata sastanku nije prisustvovao niko, jer ste imali stranačke obaveze u Mojkovcu! Smatram da bi svima nama morao da bude prioritet dešavanje u Herceg Novom, a ne stranačke obaveze – kazala je Kordić.

 Proceduralno je reagovao i odbornik Slobodan Radović (DPS), On je pozvao odbornike vlasti da ,,o koalicionim problemima koje očigledno imaju raspravljaju na nekom drugom mjestu” .

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika