Politika

DPS: Službena vozila funkcioneri Opštine Budva koriste za privatne potrebe

Službena vozila funckionera Opštine Budva koriste se u privatne potrebe, tvrdnje su Opštinskog odbora Demokratske partjie socijalista iz ovog grada. Kako iz DPS-a navode nakon završenja radnog vremena na opštinskom parkingu nedostaje više od dvije trećine službenih vozila.
DPS: Službena vozila funkcioneri Opštine Budva koriste za privatne potrebe
Portal AnalitikaIzvor

''Poštovani gospodine Krapoviću, ne znamo da li ste obaviješteni, ali nakon završetka radnog vremena na opštinskom parkingu nedostaje više od dvije trećine službenih vozila. Zapravo, nemoguće je da ne znate ovu bitnu stvar, jer kažete da radite prekovremeno, te da ste na poslu po čitav dan a novozaposleni ugovorac koordinator voznog parka neposredno odgovoran da se stara o navedenom, Vaš je lični vozač'', navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz DPS-a dalje upituju Krapovića, gdje su ostala vozila sa neosvijteljnog parkinga, nakon radnog vremena? 

''Vi sigurno nećete reći da njima novi vd funkcioneri nakon što završe radne obaveze odlaze kući, zar ne? Na opštinskom parkingu od preko trideset, nakon završenog radnog vremena parkirano je desetak automobila od kojih je veći broj vidno neupotrebljiv. Gospodine Krapoviću pitamo, po kojoj odluci je dozvoljeno korišćenje opštinskih vozila dvadeset četiri sata dnevno, te po kojoj odluci je odredjen mjesečni limit potoršnje goriva? Da li je to Vaša lična odluka za njihovu vjernost i odanost te ih mogu koristiti kako bi se npr. odvezli do nekog velikog tržnog centra u nekom drugom gradu ili možda da njima pretiču pune linije ne poštujući ni propise ni bezbjednost u saobraćaju pravdajući se kasnije lošim izgovorima?'', ističe se u saopštenju.

sluzbena-vozila-budva-2

Kako dalje navode, funkcioneri službena vozila koriste i kako bi odlazili u inostranstvo radi privatnih obaveza.

''Vaši funkcioneri službena vozila koriste i kako bi odlazili u inostranstvo i završavali svoje privatne obaveze, kupovali robu za svoje lokale... Objasnite sugradjanima kako je to moguće gospodine Krapoviću? Objasnite i po kojoj odluci novi funkcioneri koriste svoja privatna vozila a gorivo im finansira opština Budva dok se vi hvalite kako ste troškove upravo za gorivo znanto umanjili? Ujutru na posao dolazite motorom, sjajan marketinški potez gospodine Krapoviću, stil „dečka iz kraja“ zaista odaje utisak jednog dobrog i skromnog predsjednika, medjutim,niz vaših postupaka pokazuje da je sve samo, vaša i vašeg tima, loše osmišljena farsa za sugradjane. Valjalo bi reći i da prije nego ste počeli motorom da dolazite na posao, svakog dana ste se služili drugim opštinskim automobilom, valjda da provjerite njihovu ispravnost, ili šta već'', govori se u saopštenju.

Iz DPS-a konstatuju da više neće prolaziti prikrivanje ličnih propusta kritikujući Demokratsku partiju socijalista.

sluzbena-vozila-budva-3

''Poštovani gospodine Krapoviću, nemojte se više hvaliti beznačajnim stvarima koje ste uradili u prethodnom periodu, nemojte i dalje da se ponašate kao opozicija, sada ste vlast, uozbiljite se i počnite da radite. Prestanite da svoje propuste prikrivate kritikujući DPS jer vam to više ne prolazi. Sve rečeno potvrdjuju i ove fotografije, snimljene nakon završenog radnog vremena. Ne nama poštovani gospodine Krapoviću, gradjanima Budve objasnite zašto se nakon radnog vremena službena vozila koriste u privatne svrhe'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika