Društvo

Sveštenici SPC posjetili Branku Milić, zanimalo ih miješanje srpske ambasade

Tri sveštenika srpske pravoslavne crkve, među kojima i Velibor Džomić proteklog petka bili su u posjeti srpskoj državljanki Branki Milić, koja je osam mjeseci u pritvoru zbog optužbi da je član kriminalne organizacije koja je trebalo da učestvuje u terorističkim napadima planiranim za 16. oktobar prošle godine.
 Sveštenici SPC posjetili Branku Milić, zanimalo ih miješanje srpske ambasade
Portal AnalitikaIzvor

Prema saznanjima Pobjede, trojicu sveštenika zanimalo je da li je srpska ambasada pravila pritisak na nju i ostale okrivljene u ovom slučaju.

Mitropolija crnogorsko-primorska potvrdila da su bili u posjeti jednoj od optuženih za planiranje terorističkih napada Sveštenike SPC zanimalo miješanje srpske ambasade Oni su Milić, koja od početka istrage negira umiješanost u kriminalne radnje, obećali moralnu podršku. Pobjedina informacija da je mitropolit Amfilohije Radović uplatio Milić 150 eura za zatvorsku kantinu potvrđena je iz Mitropolije crnogorskoprimorske, a prenijele su je Večernje novosti.

Ovaj portal naveo je da su u posjeti Milićevoj bili mitropolit Amfilohije i Velibor Džomić, protojerej-stavrofor i da su kamere snimile čin ,,primopredaje“.

- Radi se o pastirskoj posjeti i to na molbu Branke Milić, kod koje sam uz odobrenje Višeg suda i ranije kao sveštenik dolazio radi primanja tajne svetog pričešća. Ona se obratila mitropolitu Amfilohiju da je kao duhovnik posjeti i mi smo tu jevanđeljsku dužnost obavili – kazao je za ,,Novosti“ Velibor Džomić. On je zaključio da se ovim činom crkva ne miješa u vođenje postupka.

- Svojevremeno je i patrijarh Pavle išao u Niš kod zatvorenika koji je bio osuđen na smrtnu kaznu. Nekorektno je da se ova naša posjeta zloupotrebljava protiv ljudi koji su vezani, a oni koji to čine ne doprinose istini. Zavirivanje u džep zatvorenika je krajnje nekorektno i nedopustivo - dodao je Džomić.

Milić će se 19. jula naći u sudnici Višeg suda u Podgorici, kada je pred vijećem sutkinje Suzane Milić zakazan početak suđenja

Portal Analitika