Region

Bijeljina: Doktori zaboravili zavoj u stomaku porodilje

Operacija u Bijeljini, koja je imala za cilj izliječenje pacijentkinje dobila je potpuno drugačiji epilog, zbog nesavjesnog rada medicinskih radnika koji su obavili ovaj zahvat.
Bijeljina: Doktori zaboravili zavoj u stomaku porodilje
Portal AnalitikaIzvor

Naime, dva radnika iz bijeljinske bolnice prijavljene su bijeljinskom Okružnom tužilaštvu, zbog sumnje da su počinila krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći.

Izvještaj protiv medicinskih radnika tužilaštvu je podnijela Policijska uprava Bijeljina i to protiv S. S. i S. O., koji se sumnjiče da su u avgustu prošle godine prilikom obavljanja operativnog zahvata postupali suprotno smjernicama za sprovođenje bezbjedne hirurgije i suprotno upustvu o radu operacionog bloka.

Naime, oni se nijesu pridržavali pravila zdravstvene struke, te su tako tokom operacije u stomaku pacijentkinje ostavili zavoj, koji je prouzrokovao teške tjelesne povrede i teško narušavanje zdravlja pacijentkinje iz Bijeljine.

Prema nezvaničnim saznanjima Nezavisnih, u pitanju su Sanja Stevanović, lekar ginekolog, te Slađana Obradović, medicinska sestra, obje iz Bijeljine. Osim toga, Nezavisne nezvanično saznaju da su one obavile sporni carski rez kod pacijentkinje, te kako ih tereti policija, u stomaku porodilje ostavile gazu, koja je kod nje prouzrokovala teške povrede, odnosno teško narušavanje zdravlja. 

Ta pacijentkinja je u oktobru prošle godine ponovo operisana u Srbiji i odstranjeno joj je više od metar crijeva, kao i nekoliko desetina centimetara gaze zaostale od carskog reza.

(Blic)

 

Portal Analitika