Turizam

Lonely Planet: Sjever Crne Gore među 10 najboljih destinacija Evrope

Vodeći svjetski turistički vodič, Lonely Planet, uvrstio je sjever Crne Gore na visoko četvrto mjesto liste deset najboljih destinacija Evrope (Best in Europe 2017) koje ovog ljeta treba neziostavno posjetiti.
Lonely Planet: Sjever Crne Gore među 10 najboljih destinacija Evrope
Portal AnalitikaIzvor

Na taj način sjever naše držace pozicioniran je kao jedna od najboljih turističkih destinacija, ispred Lidsa u Velikoj Britaniji, Alanteja u Portugalu, sjeverne Njemačke, Moldavije, Pafosa na Kipru, Avra u Francuskoj.

Kako se navodi u tekstu Crna Gora zavrijedila je ovo priznanje iz nekoliko razloga: sjeverni region je prepun avanture bez masovnog turizma i idealan za istraživanje. Navode da će se zaljubljenicima u avanture sigurno dopasti rafting kroz kanjon Tare, najdublji u Evropi, biciklističke ture kroz Nacionalni park Durmitor sa prelijepim pejzažima kao i lokalna kvalitetna hrana.

„Od kulturnih avantura do spektakularnih pejsaža, Evropa ima nešto za svakog turistu. Za izdanje Best in Europe 2017 objedinili smo našu listu destinacija koje treba posjetiti ovog ljeta, koje sve nude nešto novo, uzbuđujuće i neotkriveno koje ih čini vrijednim za posjetiti upravo sada“, kazao je portparol i urednik Lonely Planet-a, Tom Hol.

Portal Analitika